Kan vlijtig liesje buiten?

Kan vlijtig liesje buiten?

Vlijtig liesje heeft een voorkeur voor een plekje in de halfschaduw. Ze kan dus prima onder grotere struiken of in de schaduw van grotere planten staan. Felle middagzon in de zomer verdragen ze echter minder goed.

Kunnen vlijtige liesjes tegen de zon?

Ja, Vlijtig Liesjes willen regelmatig water en staan graag in volle zon of lichte schaduw. Oorspronkelijk komt het Vlijtig Liesje (Impatiens walleriana) uit tropisch Oost-Afrika. Maar deze plant wordt ook al eeuwenlang door kwekers in Europa als schaduw- en vochtminnende zomer- of perkplant gekweekt.

Kan een vlijtig liesje stekken?

Stekken is de meest eenvoudige manier van vermeerdering ; het vlijtig liesje vormt na drie dagen al worteltjes. Dit is ook een goede manier om te laten overwinteren : een stekje nemen. Bij de stek verwijder je het onderste blad.

Hoe lang bloeien vlijtige liesjes?

Dit gemakkelijk plantje met als Latijnse naam ‘Impatiens’, bloeit het hele jaar onvermoeibaar door tot de eerste vorst. Met deze fleurige bloeiers kunt u prachtige accenten geven aan uw tuin, terras of op het balkon. Het vlijtig liesje komt voor in twee soorten: de Impatiens Walleriana en de Impatiens New Guinea.

Is een vlijtig liesje winterhard?

vlijtig liesje overwinteren De meeste mensen laten het vlijtige liesje doodgaan in de winter. Maar overwinteren kan ook goed. : ze de plant op een koele sl;aapkamer, het mag er niet vriezen. Wat vaker gedaan wordt is veel stekjes nemen en de plant als stekje laten overwinteren.

Hebben vlijtige liesjes veel water nodig?

Het vlijtig liesje plaats je best in de halfschaduw op een windstille plaats. Zorg dat de bodem altijd vochtig is en geef ze elke dag water. Als je deze plant als hangplant gebruikt geef je ze best wat vaker water omdat ze dan meer in contact komen met zon en wind. Bij teveel wind gaan ze uitdrogen.

Hoe lang bloeit vlijtig liesje?

Kunnen Petunias in de zon?

Zorg er dan wel voor dat het op een zonnige, lichte plek staat, want dan komt deze bloeier het beste tot zijn recht. Ook is het belangrijk dat je de plant in droge periodes regelmatig van water voorziet. Wanneer je de petunia goed verzorgt zal je van de mooie bloemen kunnen genieten tot aan de eerste nachtvorst.

Related Posts