Hoe vlijtig liesje stekken?

Hoe vlijtig liesje stekken?

Stekken. Als er een takje van een vlijtige liesje afbreekt hoef je die alleen maar in een fles water te doen en er komen binnen 3 dagen wortels aan. Hij is makkelijk te stekken.

Hoe vlijtig liesje zaaien?

Zaai vanaf begin april tot eind mei in de vollegrond op een zaaibed. Druk de zaden voorzichtig aan en bedek met een dun laagje zaaigrond. Houd goed vochtig en onkruidvrij. Plant de zaailingen na 5-6 weken, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren op een zonnige tot half schaduw plaats met goede afwatering.

Kan vlijtig liesje binnen?

Je kunt deze Vlijtig Liesjes in de border planten (ook heel mooi tussen vaste planten), in perken, in potten en in bloem- en plantenbakken. Ze doen het ook heel goed in een hanging basket. Je kunt ze zelfs als kamerplant gebruiken.

Hoeveel water vlijtig liesje?

Het vlijtig liesje plaats je best in de halfschaduw op een windstille plaats. Zorg dat de bodem altijd vochtig is en geef ze elke dag water. Als je deze plant als hangplant gebruikt geef je ze best wat vaker water omdat ze dan meer in contact komen met zon en wind.

Kunnen vlijtige liesjes tegen nachtvorst?

Je kunt ze zelfs als kamerplant gebruiken. Zo kun je de bloeiperiode zelfs nog verlengen, want als je de vorst weet te vermijden (door ze binnen te zetten) bloeien ze vrolijk door. Tegen lage temperaturen kunnen ze niet. Een beetje vorst en de met water gevulde stengels, bladeren en bloemen bevriezen onmiddellijk.

Waar kan ik vlijtige liesjes kopen?

perkplanten – vlijtig liesje of impatiens – Tuincentrum Pelckmans.

Kun je vlijtige liesjes overhouden?

vlijtig liesje overwinteren De meeste mensen laten het vlijtige liesje doodgaan in de winter. Maar overwinteren kan ook goed. : ze de plant op een koele sl;aapkamer, het mag er niet vriezen. Wat vaker gedaan wordt is veel stekjes nemen en de plant als stekje laten overwinteren.

Kan een vlijtig liesje tegen vorst?

Tegen lage temperaturen kunnen ze niet. Een beetje vorst en de met water gevulde stengels, bladeren en bloemen bevriezen onmiddellijk. Deze tropische planten weten echt niet hoe ze (met suikers in hun cellen) antivries moeten aanmaken.

Is vlijtig liesje eenjarig?

Deze eenjarige plant verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Ook geschikt voor potten en bloembakken. Goed te gebruiken als perkplant.

Hoe groot wordt een vlijtig liesje?

Hoogte vlijtig liesje De Impatiens walleriana kan 30 tot 90 centimeter hoog worden. De Impatiens balsamina tot ongeveer 30 centimeter.

Hoelang bloeit een vlijtig liesje?

Dit gemakkelijk plantje met als Latijnse naam ‘Impatiens’, bloeit het hele jaar onvermoeibaar door tot de eerste vorst. Met deze fleurige bloeiers kunt u prachtige accenten geven aan uw tuin, terras of op het balkon. Het vlijtig liesje komt voor in twee soorten: de Impatiens Walleriana en de Impatiens New Guinea.

Kan een vlijtig liesje overwinteren?

Related Posts