Welke lens voor Dierenfotografie Nikon?

Welke lens voor Dierenfotografie Nikon?

Een 18-400 mm lens komt veel minder voor dan lenzen tot 300 mm. Voor dierenfotografie kan die 100 mm wel interessant zijn, de lens wordt er wel duurder door. Deze lens is enkel geschikt voor cropcamera’s (APS-C sensor). Bij Nikon heb je met deze lens 400 x 1,5 (cropfactor) 600 mm zoombereik.

Welke zoomlens voor natuurfotografie?

De lenzen die ik adviseer voor natuurfotografie zijn groothoeklenzen en telelenzen. Neem een groothoek van 10 tot max. 40mm voor mooie weidse opnames die je van landschappen kunt maken. Neem een telelens voor het fotograferen van vogels of andere diersoorten op afstand.

Welke lens voor wildlife fotografie?

Geschikte lenzen Tijdens een fotosafari zijn telelenzen (70-300mm) aan te raden. Zo kun je op een (veilige) afstand wildlife foto’s maken. Bedenk per trip welke lenzen je gaat gebruiken en laat de overige lenzen thuis. Een telelens is ideaal om portretten van dieren te schieten.

Welke Canon zoomlens?

BESTE TELELENZEN VOOR CANON APS-C CAMERA’S

Telelens DXOmark.com Prijs
Sigma 50-150mm F2.8 EX DC APO HSM Canon 15/60 Meer informatie
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II 13/60 Meer informatie
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM 13/60 Meer informatie
Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC Canon objectief Meer informatie

Welk diafragma voor dieren?

Er zijn lenzen beschikbaar met een maximale brandpuntsafstand van 600mm. Hiermee haal je dieren dichtbij terwijl jij op grote afstand blijft. Deze lenzen hebben meestal een diafragma van f/4.5-6.3. De grote opening vangt veel licht zodat jij met een snelle sluitertijd werkt.

Wat heb je nodig voor natuurfotografie?

Voor het starten met natuurfotografie heb je voorlopig niet meer nodig. Eén camera met 1 of 2 objectieven is genoeg. Je zult er je handen aan vol hebben. Je werkt met een digitaal en technisch hulpmiddel.

Wat is de beste lens voor vogelfotografie?

Als je vogels gaat fotograferen heb je niet alleen een snelle camera nodig, maar ook een goede lens met een flink bereik. Aangezien vogels vaak op een flinke afstand zitten is het aan te raden om een lens met minimaal 300mm te gebruiken (het liefst meer).

Welke Canon lens voor Safari?

Voor fotografie op safari heb je bij voorkeur minimaal een 300 mm lens (echt minimum is 200 mm met een cropcamera maar liever meer). De dieren komen niet altijd even dichtbij als je zou willen. Handig is om ook een zoomlens te gebruiken. Zo ben je flexibeler.

Hoe weet ik welke lens ik nodig heb?

Bedenk welke lens bij jouw gebruikssituatie past Ga dan voor een telephoto lens van bijvoorbeeld 100-400mm. Fotografeer je vaak in donkere situaties? Kies dan een lens met een groot maximaal diafragma voor meer lichtinval, zoals f/1.2 of f/1.8. Voor portretfotografie gebruik je een lens van 35mm of 50mm.

Wat is een goede lens voor vogelfotografie?

Voor het fotograferen van vogels wil je een telelens; eentje die op enorme afstanden haarscherpe beelden levert. Een brandpuntsafstand van minimaal 300mm is ideaal. Je kan je bereik nog vergroten met een extender. Je zoombereik kan ook variëren door het type sensor dat je gebruikt en de cropfactor.

Related Posts