Wat voor motor heeft een Mini Cooper?

Wat voor motor heeft een Mini Cooper?

De basisversie is de Mini One, voorzien van een 1,6 liter benzinemotor met 66 kW/90 pk. Dan is er de Cooper, de meest gewilde versie, met dezelfde 1,6 liter motor, maar dan met 85 kW/115 pk. Tot slot is er de Cooper S, waarin die 1,6 liter is voorzien van een mechanische compressor die 125 kW/170 pk levert.

Welke motor heeft mijn Mini?

Motorcodes Mini benzinemotoren

Motorcode Modellen
B38 A15 A Mini Cooper 1.5 Mini Cooper 1.5 5T Mini Cooper 1.5 Cabrio Mini Cooper Cabrio 1.5 Mini Cooper Clubman 1.5 Mini Cooper Countryman 1.5 Mini Cooper Countryman 1.5 ALL4 Mini One 1.5 Mini One 1.5 5T Mini One 1.5 Cabrio Mini One Clubman 1.5 Mini One Countryman 1.5

Heeft Mini een BMW motor?

De 2e generatie benzine motoren (vanaf 2010 in de ‘R56’ serie Mini’s) zijn door BMW in samenwerking met PSA (Peugeot/Citroën) ontwikkelde motoren. Dat zijn verbeterde BMW/PSA motoren die geen of minder last hebben van distributieketting-problemen en olieverbruik.

Waar staat motorcode Mini?

Het serienummer met de motorcode van uw Mini Countryman vindt u op een sticker die op het portier aan de bestuurderszijde is geplakt. Als dat niet het geval is, kijk dan onder de motorkap. Het zou zich aan de voorkant van de motor bevinden.

Welke autos hebben een THP-motor?

De THP-motor (Turbo High Pressure) is een benzinemotor, die door BMW en PSA Peugeot Citroën is ontwikkeld. Bijzondere kenmerken van deze motor zijn de direct ingespoten brandstof en een variabele kleptiming. De THP-motor is voorzien van een turbo met variabele drukregeling.

Is onderhoud MINI duur?

Minpunt: problemen bij tweedehands Mini’s zijn duur. Net als bij iedere andere tweedehands auto is de kans op problemen groter dan bij een nieuwe auto. Logisch, maar het is belangrijk om te weten dat problemen bij een tweedehands Mini vaak duurder zijn dan bij andere merken. Daarnaast zijn ze zeker niet foutloos.

Heeft MINI een BMW motor?

Related Posts