Wat kun je met een fisheye lens?

Wat kun je met een fisheye lens?

De beeldhoek van een fisheye lens is groot, met wel 180 graden zicht. Hierdoor moet je tijdens het fotograferen goed opletten wat er in het beeld te zien is. Een fisheye lens is een supergroothoeklens met een korte brandpuntsafstand, de vervormingen komen tot stand door de grote beeldhoek.

Hoe werkt een fisheye?

Als je een bolvormig effect wilt bereiken in jouw foto’s, dan ben je bij fisheye lenzen aan het juiste adres. Alles wat dichtbij de lens komt, wordt uitvergroot en dat wat verder weg staat wordt extreem klein. Door de extreem korte brandpuntsafstand fotografeer je met deze lenzen met een hele brede beeldhoek.

Wat betekent fish eye?

Een fisheye-objectief (of fisheye of visoogobjectief) is een lenzenstelsel met een korte brandpuntsafstand. Op een fotocamera geeft de lens een sterke groothoekwerking en een karakteristieke tonvormige vertekening. Het vervormde beeld is enigszins vergelijkbaar met het gereflecteerde beeld in een kerstbal.

Wat is Raw Camera?

RAW duidt op een methode om afbeeldingen, gemaakt met een digitale camera, op te slaan. Een RAW-bestand bevat de oorspronkelijke (ruwe en onbewerkte) gegevens zoals die van de beeldsensor zijn uitgelezen.

Wat is het voordeel van een telelens?

Een voordeel van telelenzen is dat ze een kleine scherptediepte geven. Hierdoor is het gemakkelijk om je onderwerp losstaand van de achtergrond te krijgen. De achtergrond wordt al snel onscherp. Veel telelenzen beschikken over beeldstabilisatie om deze bewegingsonscherpte tegen te gaan.

Wat voor soort objectief?

In het algemeen zijn er twee type objectieven, zoomlenzen en lenzen met een vaste brandpuntsafstand (ook wel primes genoemd). Ten opzichte van primes is de kwaliteit iets minder, het objectief kan immers niet geoptimaliseerd worden voor één brandpuntsafstand, maar moet het over de gehele zoomrange goed doen.

Wat is een RAW beeld?

Ruwe data. Het bekendste digitale beeldformaat is JPEG, maar daarnaast kun je er ook voor kiezen om foto’s te maken in RAW-formaat. RAW is geen afkorting, maar betekent letterlijk ‘ruw’ of ‘onbewerkt’. En dat is ook precies wat het is: de ruwe data die rechtstreeks afkomstig is van de beeldsensor van jouw camera.

Waar staat de afkorting RAW voor?

De afkorting RAW staat voor Rationalisatie en Automatisering Grond-, Water- en Wegenbouw. Het stelsel als geheel – de RAW-systematiek – vormt de basis voor het maken van Infra bestekken volgens een gestandaardiseerde, uniforme methode.

Related Posts