Wat gebeurt er als je je tattoo niet insmeert?

Wat gebeurt er als je je tattoo niet insmeert?

Je trekt snel een velletje mee dat nog niet los genoeg zit, waardoor je tattoo beschadigt. Net als bij het insmeren van je korsten, is het ook nu belangrijk dat je niet overdrijft.

Hoelang mag je niet onder de zonnebank met een tattoo?

Zo ontstaat er een open wond. Dit heeft tijd nodig om te genezen. Wij raden daarom aan om, na het zetten van een tatoeage, minimaal 4 weken het zonlicht te vermijden. De tatoeage moet zich namelijk herstellen en mag dan niet in aanraking komen met zonlicht.

Kun je met een tattoo onder de zonnebank?

Na vier weken heeft de tattoo zich in zekere mate hersteld, ook al duurt het totale proces meestal ongeveer twee maanden. Het is niet verstandig om voor die tijd gebruik te maken van de zonnebank. Na twee maanden kunt u weer volop zonnen. Toch moet u uw tattoo wel goed blijven verzorgen.

Waarmee kan je tattoo insmeren?

Smeer tatoeage niet in met Sperti of uierzalf In uierzalf zit namelijk petroleum die de kleur van de tattoo juist kan vervagen. Je kan de tattoo als hij genezen is veel beter insmeren met nivea bodylotion of een bodylotion die niet sterk geparfumeerd is. En anders gewoon lekker de zalf uit de tattoostudio gebruiken.

Hoelang moet je een tattoo verzorgen?

Hoe lang blijf je je tattoo wassen? Je blijft in principe je tattoo schoonmaken totdat je tattoo genezen is. Als alle korsten en velletjes verdwenen zijn en je huid glad aanvoelt.

Hoe vaak smeren je een tattoo in met Bepanthen?

Na ongeveer een week zijn bijna alle korsten weg en het begint een beetje te jeuken… vooral niet krabben! Als het te veel jeuk mag je een druppeltje Bepanthen zalf op smeren, anders is na 1 week: 1 keer per dag insmeren ruim voldoende. Na twee weken is je tatoeage genezen.

Wat gebeurt er als je tattoo in de zon komt?

Als je net je tattoo hebt laten zetten, is je tattoo een open wond die je niet alleen moet beschermen tegen vuiligheid, maar ook tegen de zon. Je huid is dan extreem gevoelig voor Uv-licht en kan dan héél makkelijk verbranden. Hierdoor kan je blaren, bultjes of zelfs scheuren in je tattoo krijgen.

Hoe lang niet in water met tattoo?

Hoewel het zelden voorkomt dat je op deze manier besmet wordt met een vleesetende bacterie, wacht je beter minstens twee weken tot je gaat zwemmen met een nieuwe tattoo. Zolang de wonde niet volledig genezen is, loop je altijd infectiegevaar als je ze onderdompelt, of het nu in de zee of in een zwembad is.

Wat gebeurt er als je met je tattoo in de zon gaat?

Hoe weet je of je tattoo genezen is?

Na ongeveer een maand is je tattoo geheeld en dan voelt het alsof de tattookleuren al deel uitmaken van je huid. De huid voelt zacht en de opperhuid is helemaal geheeld. De onderliggende huidlagen (lederhuid) doen er dan echter nog even over om helemaal te helen en de kleur helemaal op te nemen.

Welke zalf kan ik gebruiken voor tattoo?

Smeer de tatoeage na het wassen in met een dun laagje antibacteriële zalf. Gebruik alleen de zalf die de tatoeëerder je heeft aangeraden, zoals Bepanthen of Tattoo Goo. Gebruik geen eigen zalfjes, crèmes, ontsmettingsmiddelen, cosmetica en dergelijke. Gebruik zeker geen producten op basis van vaseline.

Hoe kun je het beste je tattoo verzorgen?

Zorg altijd dat je schone handen hebt als je een pas gezette tattoo gaat verzorgen, dus begin met het grondig wassen van je handen. Daarna was je de tattoo met een milde, ongeparfumeerde zeep en spoel je af met lauw water. Dep hem voorzichtig droog met een schone, niet pluizende doek.

Related Posts