Wat betekent in de veronderstelling zijn?

Wat betekent in de veronderstelling zijn?

veronderstelling – zelfstandig naamwoord uitspraak: ver-on-der-stel-ling 1. het aannemen dat iets waar is ♢ ik was in de veronderstelling dat er genoeg geld was 2. datgene waarvan je aanneemt dat het waar is …

Wat is een foute veronderstelling?

de veronderstelling zelfst. dat wat je veronderstelt Voorbeeld: `van de veronderstelling uitgaan…`Synoniem: aanname Ik verkeerde in de veronderste… …

Is het veronderstelling of vooronderstelling?

Aanname is een correct woord. De betekenis is ‘voorondersteld gegeven’. Synoniemen zijn veronderstelling, hypothese en premisse.

Wat is het verschil tussen een vooronderstelling en een vooroordeel?

Deze begrippen betekenen grotendeels hetzelfde. Beide betekenen: van iets uitgaan of iets aannemen. Je kunt ook wel zeggen: een standaard uitgangspunt. Er is echter wel een klein verschil: vooronderstellingen zijn óók een manier om dingen te impliceren.

Lees ook:   Waar besteklade in keuken?

Wat is de betekenis van feitelijk?

feitelijk – Bijvoeglijk naamwoord 1. zo niet op papier dan toch wel in werkelijkheid ♢ Dit is een feitelijke erkenning van zijn ongelijk. 2. eigenlijk.

Wat betekent vooronderstellen?

VOORONDERSTELLEN – (vooronderstelde, heeft voorondersteld), de mogelijkheid (van iets) aannemen, voor mogelijk houden (dat), vermoeden : kwaadwilligheid kan ik niet vooronderstellen. VOORONDERSTELLING, v.

Wat is de betekenis van aanname?

Aanname wordt, vooral in wetenschappelijke teksten, gebruikt in de betekenis ‘veronderstelling, hypothese’. Het is een correct woord. (1) Deze vorm van leugendetectie is gebaseerd op de aanname dat iemand liegt als de frequenties in zijn stem veranderen.

Wat betekent Onderstelling?

de onderstelling zelfst. naamw. (v.) Verbuigingen: onderstellingen 1) een gissing wier juistheid men voor mogelijk of voor waarschijnlijk houdt, veronderstelling 2) het onderstéllen Bron: WikiWoordenboek.

Wat is een vooronderstelling?

de vooronderstelling vooronderstellingen (meerv.) Een theorie of stelling die men aanneemt voordat de eerste logische stap genomen wordt. Een theorie of stelling die men aanneemt voordat de eerste logische stap genomen wordt.

Lees ook:   Wat houd de Tonk regeling in?

Wat is een aanname?

Wat betekent voorondersteld?

Wat is de betekenis van eigenlijk?

1ei·gen·lijk (bijvoeglijk naamwoord) 1alle eigenschappen bezittend van; helemaal aan zijn naam beantwoordend2echt, werkelijk 2ei·gen·lijk (bijwoord) 1welbeschouwd: wat is hij eigenlijk?

Related Posts