Waarom mag je geen fotos plaatsen zonder toestemming?

Waarom mag je geen fotos plaatsen zonder toestemming?

Wanneer iemand een foto van jou gebruikt, of het nou een foto uit jouw hand of een foto van jezelf is dan maakt diegene inbreuk op jouw auteursrecht. Dit geldt ook wanneer de foto bewerkt is. Een filtertje over de foto heen plaatsen zal de inbreukmaker dus niet ontdoen van het inbreuk maken op jouw auteursrecht.

Is het verboden om een foto van iemand te maken?

Nee, dat mag niet! Iemand die jou wil fotograferen of filmen moet eerst jouw toestemming vragen. Wil hij of zij achteraf ook het filmpje of de foto op internet zetten, dan moet hij of zij ook hiervoor toestemming vragen aan jou.

Wat mag je niet fotograferen?

Volgens de Wet mag je in de openbare ruimte (op straat, in parken en in openbare gebouwen) filmen en fotograferen wie en wat je maar wilt. Niemand kan je dat beletten, ook niet degene die je op de foto of video zet. Niemand kan je dwingen om je beelden te deleten.

Wat is de straf voor het publiceren van mensen?

Het verschil tussen een bekende Nederlander en Jan met de pet is dat een BN’er geld kan verdienen met foto’s waarop hij of zij te zien is.

Wat te doen als iemand een foto van je maakt?

Dat betekent dat u toestemming moet hebben van uw werknemers, leerlingen of bezoekers om foto’s en filmpjes van hen te mogen maken en publiceren.

Wat moet je doen als iemand een foto van je heeft?

Dit is wat je ertegen kan doen:

 1. Je kan de persoon aanspreken die de foto of het filmpje heeft gedeeld en hem vragen om het beeldmateriaal te verwijderen.
 2. Indien je de persoon niet kent kan je de website contacteren die de foto heeft gepubliceerd en vragen om deze te verwijderen.

Hoe kan ik een foto van internet afhalen?

Zoek op images.google.com naar de afbeelding die je wilt verwijderen. Klik in de zoekresultaten met de rechtermuisknop op de miniatuur van de afbeelding en kies Linkadres kopiëren. Opmerking: Verschillende browsers kunnen verschillende namen hebben voor het kopiëren van een linkadres.

Wat mag je niet filmen?

In besloten ruimtes, zoals bijvoorbeeld op het werk, mogen mensen in beginsel niet zomaar worden gefilmd. De regels voor de besloten ruimtes zijn strenger dan voor de openbare ruimtes, door het feit dan mensen aannemen dat zij privacy hebben. In dat geval wordt aan het recht van privacy meer gewicht toegekend.

Wat zijn je rechten wanneer het gaat om jouw gegevens Instagram?

In de gebruiksvoorwaarden staat vermeld dat Instagram geen eigendom over de inhoud (van jouw content) zal claimen. Alle foto’s blijven dus van jou. Wel geef je Instagram het recht om je foto te gebruiken, te kopiëren, te bewerken en openbaar te maken.

Waar foto’s publiceren?

De eenvoudigste manier om foto’s te delen is via Facebook, met ondertussen een potentieel publiek van meer dan 800 miljoen meekijkers. Toegegeven, de presentatie is niet optimaal, maar met de juiste instellingen heb je wel controle over wie jouw foto’s mag zien.

Wat te doen tegen privacyschending?

Een klacht melden over uw eigen persoonsgegevens (klacht indienen) Vermoedt u dat uw eigen persoonsgegevens zijn verwerkt op een manier die in strijd is met de privacywet? Dan kunt u een klacht indienen bij de AP. Dat staat in artikel 77 van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Is het legaal om iemand te filmen?

Het filmen en fotograferen is toegestaan, omdat het valt onder de zogeheten ‘vrijheid van informatiegaring’. Dit is een onderdeel van de vrijheid van meningsuiting (artikel 10 EVRM). Men hoeft, indien ze gebruik maken van een met de hand vastgehouden camera, een ander niet te waarschuwen voordat hij/zij in beeld is.

Wat betekent auteursrechtelijk beschermd?

Het auteursrecht biedt iedereen die werken creëert auteursrechtelijke bescherming. Dit betekent dat de maker van zo’n werk, ook wel auteur genoemd, als enige mag beslissen over de exploitatie van de werken die hij heeft gecreëerd. Daarnaast worden deze werken beschermd tegen misbruik door anderen.

Wat mag je niet plaatsen op Instagram?

Dit mag je niet doen op Instagram

 1. Te veel hashtags gebruiken.
 2. Een foto met slechte kwaliteit posten.
 3. Foto’s met too much information posten.
 4. Op andere foto’s reageren met ‘like for like’
 5. Foto’s van andere gebruikers stelen.
 6. Een overdosis aan selfies posten.

Hoe deel ik foto’s met anderen?

Delen met andere mensen in een gesprek:

 1. Open de Google Foto’s-app. op je mobiele apparaat.
 2. Log in op je Google-account.
 3. Selecteer een foto, album of video.
 4. Tik op Delen .
 5. Selecteer onder ‘Verzenden in Google Foto’s’ de mensen met wie je wilt delen.
 6. Tik op Verzenden om te delen.

Waar kan ik mijn fotos plaatsen?

Met Google Foto’s kun je al je foto’s of een selectie van foto’s uploaden naar Google Foto’s, ze rangschikken in albums, er collages en animaties van maken en ze met anderen delen. Standaard is alles wat je erop zet privé, dus onzichtbaar voor anderen.

Related Posts