Waarom aluminium velgen?

Waarom aluminium velgen?

Beter voor je banden Aluminium velgen vragen een beetje meer onderhoud, maar ze zijn beter bestand tegen roest en corrosie. Concreet betekent het dat u uw banden langer kan gebruiken. Met aluminium velgen kan u uw remmen bovendien beter laten afkoelen en blaast u het stof gemakkelijker weg.

Hoe zwaar weegt een autoband met velg?

185/70 R13 tussen de 7,0 en 7,2 kg. 175/65 R14 tussen de 6,5 en 7,2 kg. 195/65 R15 tussen de 8,2 en 9 kg. Banden van 20 inch kunnen tot wel 15 kg zwaar zijn.

Aluminium velgen vragen een beetje meer onderhoud, maar ze zijn beter bestand tegen roest en corrosie. Concreet betekent het dat u uw banden langer kan gebruiken. Met aluminium velgen kan u uw remmen bovendien beter laten afkoelen en blaast u het stof gemakkelijker weg.

Wat zijn licht metalen velgen?

Lichtmetalen velgen of sportvelgen zijn gemaakt van een legering van lichte metalen, namelijk aluminium, nikkel, magnesium of een combinatie van deze metalen.

Hoe krijg ik mijn aluminium velgen weer mooi?

Zonde, zeker bij lichtmetalen sportvelgen. Zelfs als de auto net uit de wasstraat komt, zien ze er nog niet mooi uit. Besproei daarom de velgen met HG velgenreiniger en laat het 1 minuut inwerken. Borstel het vuil los met een borstel of doek en spoel vervolgens goed af met bij voorkeur warm water.

Wat zijn oude velgen waard?

Voor stalen velgen hoef je eigenlijk niet meer dan 25 euro de stuk te vragen. Hetzelfde geldt ook een beetje voor gebruikte banden in de meest voorkomende maten. Daar kun je per stuk hooguit 20 euro meer voor vragen dan een velg. Banden: 6 mm profiel rond de 40-50, rond de 3-4 mm 30 euro.

Hoeveel weegt aluminium velg?

Artikelnummer: 31362408

Kleur Black
Gewicht 15 inch 6,9 kg
Gewicht 16 inch 8,3 kg
Aanbevolen bandenmaat 195/65 R15 / 205/55 R16

Wat is het voordeel van lichtmetalen velgen?

Lichtmetalen exemplaren hebben een grotere stijfheid dan stalen velgen. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor trillingen en onbalans. Na het gieten worden lichtmetalen velgen bewerkt, waardoor de hoogte- en zijdelingse slag maximaal 0,3 mm bedragen. Lichtmetaal is vormvast en minder elastisch dan staal.

Wat is het nut van velgen?

Lichtmetalen velgen geven de auto een sportiever uiterlijk en bevorderen daarnaast de rijeigenschappen van de auto. De velgen worden namelijk vaak van aluminium gemaakt, wat een lager gewicht heeft dan staal, waar normale velgen van worden gemaakt.

Hoe krijg je beschadigde velgen weer mooi?

Spuiten met een velgenlak spuitbus Is de velg dusdanig beschadigd dat je deze liever opnieuw wilt spuiten? Dan kan dit met een spuitbus velgenlak. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor het spuiten van velgen en wieldoppen.

Wat kost velgen opknappen?

Velgen richten kosten: vanaf € 45,- is afhankelijk van hoe ernstig de schade is. Velgen voorzien van een nieuwe blanke lak laag of extra lagen blanke lak vanaf € 40 p/stuk. Velgen in kleur spuiten kosten: vanaf € 85,- p/stuk. Velgen hooglans verdichten/polijsten kosten: prijs op aanvraag.

Wat te doen met oude velgen?

Kom uw oude aluminium velgen inleveren tegen een vergoeding bij Metaalrecycling C. Kooijman B.V.! Op deze manier bent u snel en gemakkelijk van uw oude velgen af. Om het nog makkelijker te maken, komen wij zelfs grote hoeveelheden oude aluminium velgen bij u ophalen of kunnen wij containers neerzetten.

Wat doe je met oude velgen?

Personenautobanden met velg kun je op de meeste milieustraten inleveren; kijk voor het actuele overzicht bij de milieustraat. Het afdanken van autobanden is kosteloos bij de aankoop van nieuwe banden. Je kunt personenautobanden met velg ook inleveren bij de milieustraat.

Wat weegt een gemiddelde velg?

Related Posts