Waar wordt wiskey van gemaakt?

Waar wordt wiskey van gemaakt?

Malt whisky wordt gemaakt met gemoute gerst, water en gist. De vloeistof wordt gedistilleerd in grote koperen ketels (u ziet ze bij de meeste distilleerderijrondleidingen) en wordt gerijpt in whiskyvaten voor minstens drie jaar (hoewel de meeste whisky veel langer wordt gerijpt).

Whisky is een gedistilleerde drank die in de basis uit drie ingrediënten bestaat: graan, gist en water. Producenten kunnen op basis van verschillende graansoorten whisky maken, denk hierbij aan gerst, mais, rogge en tarwe. Per whiskysoort (single malt, bourbon, blended, etc.) kan de graansoort verschillen.

Wat maakt whisky whisky?

Whisky (Schots/Canadees) of whiskey (Iers/Amerikaans) is een sterkedrank die is gedistilleerd uit gegist graanbeslag en gerijpt op houten vaten. De naam komt van het Iers-Gaelische uisce beatha of Schots-Gaelische uisge beatha, kortweg fuisce, dat “levenswater” betekent. Fuisce werd verengelst tot whisk(e)y.

Wat zit er allemaal in whiskey?

Whisky bestaat traditioneel gezien slechts uit drie ingrediënten. Water, gerst en gist zijn de belangrijkste componenten. Dus dat is lekker overzichtelijk.

Is Glen Talloch goede whisky?

Glen Tallog is een redelijk goede whisky, fruitig van smaak. Is goed puur te drinken, maar zelf vind ik hem lekker met wat ijs.

Welke whisky drink je puur?

Bulleit is een Amerikaanse whiskey: ofwel een bourbon. Bulleit combineert het subtiele en fluweelachtige met een rijk, complex en kruidig karakter. Heerlijk om puur te drinken maar ook lekker in de mix met bijvoorbeeld vruchtensap en een klein beetje jam. Dit proef je: honing, vanille, chocolade en karamel.

Wat is de meest gedronken whisky?

Johnnie Walker is een producent van samengestelde Schotse whiskeys. Het merk wordt verkocht in tweehonderd landen en is hiermee de meest verspreide whiskey ter wereld.

Related Posts