Kan je kanker krijgen van je gsm?

Kan je kanker krijgen van je gsm?

Wat al jarenlang her en der werd gezegd maar nooit hard werd gemaakt, wordt nu bevestigd door een studie van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO): veelvuldig en langdurig mobiel telefoneren kan kanker veroorzaken.

Is straling kanker verwekkend?

Over UV-straling bestaat geen twijfel: ze is kankerverwekkend. UV-straling ligt net op de grens tussen ioniserende straling, en niet-ioniserende straling. Omdat UV-straling alleen de huid en het oognetvlies kan bereiken, veroorzaakt ze echter alleen kankers van de huid en het netvlies.

Is radiostraling schadelijk?

We kunnen die stralen vergelijken met de straling van televisie- en radiozenders. Het betreft radiogolven met een hoge frequentie. Deze stralen zijn thermisch schadelijk. Dankzij de nodige voorzorgsmaatregelen komt blootstelling aan een schadelijke hoeveelheid thermische straling bij deze toestellen nooit voor.

Is Ontharingscreme kankerverwekkend?

Het International Agency for Research on Cancer (IARC) steunt deze conclusie. Zij is van mening dat huishoudelijk gebruik van haarkleurmiddelen niet beschouwd kan worden als kankerverwekkend voor de mens. Kappers daarentegen lopen wel een risico op blaaskanker.

Is een telefoon schadelijk?

Conclusie. Het is nog nooit bewezen dat straling van mobiele telefoons schadelijk is voor de hersenen. Je mobiele telefoon mag ’s nachts dus gewoon naast het bed blijven liggen. Maar dat heeft niks te maken met elektromagnetische straling.

Is een telefoon in je broekzak slecht voor je?

Het is namelijk slecht voor je gezondheid om je telefoon op of vlak tegen je huid te dragen. Zo luidt de conclusie van de Amerikaanse wetenschapper Devra Davis, die jarenlang onderzoek deed naar de straling van mobiele telefoons. Die straling van je smartphone kan de beschermende laag van je hersenen aantasten.

Waarom is straling slecht voor je?

‘Deze soorten straling hebben zo’n kleine golflengte en hoge energie dat ze het DNA in je cellen kapot kunnen maken. ‘ Dat kan leiden tot kanker. Maar de elektromagnetische straling van mobieltjes, wifi en hoogspanningsmasten hebben een andere golflengte en ook aanzienlijk minder energie.

Hoe slecht is straling?

Andere bekende voorbeelden van schadelijke straling zijn röntgenstraling en gammastraling. Deze soorten straling hebben een enorm hoge frequentie, en dat betekent dus dat elke foton erg veel energie meedraagt. Die energie kan ons lichaam schade toebrengen. Door dit soort straling kunnen mensen kanker krijgen.

Welke elektromagnetische golven zijn schadelijk?

Straling die zeker gevaarlijk is Röntgenstralen, gammastralen en een bepaald gedeelte van het ultraviolette licht zijn gevaarlijk voor ons lichaam door hun grote energie-inhoud. Die vormen van straling noemt men ‘ioniserend’.

Welke soort straling is het gevaarlijkst?

Hoe slecht is ontharingscrème?

Mogelijke problemen. Ontharingscrème is agressief en als je het niet goed gebruikt, kunnen er complicaties ontstaan. Als je het te lang laat inwerken bijvoorbeeld, kunnen brandplekken op je huid ontstaan. Het is erg belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing van de crème goed leest en je er aan houdt.

Is ontharingscrème gevaarlijk?

Tip! Een ontharingscrème mag dan wel gepast zijn voor je schaamstreek, maar gebruik deze niet op je geslachtsdelen! Daarvoor is dit goedje te agressief. Ook moedervlekken, snijwonden, puistjes, littekens en een beschadigde of zonverbrande huid bedek je beter niet met ontharingscrème!

Studies kijken daarom vooral of GSM gebruik een oorzaak is van kanker. Momenteel zijn er, zolang de normen gerespecteerd worden, geen wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken die wijzen op kankerverwekkendheid van GSM signalen.

Related Posts