Kan je Geranium stekken?

Kan je Geranium stekken?

Geraniums die u wilt overhouden, kunt u inderdaad het beste stekken. Dat gebeurt door middel van (wat de kwekers noemen) kopstek of scheutstek. Neem een scherp mesje en snij daarmee en enkele toppen met wat blaadjes van de stengels van uw planten.

Hoe Sundaville stekken?

Snijd of knip stekken van de Mandevilla. We gebruiken zogenoemde ‘kop-stekken’, dit is het uiteinde van een tak. Neem stekken van zo’n 6 centimeter met ongeveer één volgroeid bladpaar. Knip de bloemtros van het stekje af (indien deze er zit).

Welke grond voor geraniums?

De meeste soorten ooievaarsbek groeien goed in normale tuingrond, liefst humusrijk. De ooievaarsbek breidt zich uit met ondergrondse wortelstokken. Het is aan te raden de pollen regelmatig te delen, zodat ze op hun plek blijven.

Hoe bewaar je geraniums?

Het beste kunnen Pelargoniums overwinteren op een zo licht mogelijke plek bijvoorbeeld vensterbank, kas en serre. De temperatuur is van minder belang, zolang het minimaal vorstvrij is en overdag maar boven de 4 graden komt. Belangrijker is eigenlijk een plaats met een zo laag mogelijke luchtvochtigheid.

Wanneer is de tijd om de geranium te delen?

Een goede tijd om de Geranium te delen is het voorjaar (april) of het najaar (september).

Hoe snoeien Geraniums in de herfst?

Snoei geraniums als voorbereiding voor de winter. Als het groeiseizoen voorbij is, zal het terugsnoeien van geraniums ze helpen gezond en in slaap te houden in de koudere maanden. Wacht tot de bloemen zijn afgestorven en de geranium er een beetje doorgeschoten uitziet, aan het eind van de zomer of het midden van de herfst.

Wanneer bloeien de eerste geraniums?

De eerste soorten bloeien al in mei, zoals Geranium sylvaticum ‘Mayflower’. Andere soorten beginnen wat later en bloeien door tot aan de eerste nachtvorst, zoals Geranium ‘Rozanne’. Veel Geraniums zijn ook heel geschikt als bodembedekker, onder andere Geranium macrorrhizum (zo goed als wintergroen) en Geranium dalmaticum.

Welke Geraniums zijn ook geschikt als bodembedekker?

Veel Geraniums zijn ook heel geschikt als bodembedekker, onder andere Geranium macrorrhizum (zo goed als wintergroen) en Geranium dalmaticum . Voor elke plek in de tuin is wel een geschikte soort te vinden. De ooievaarsbek Geranium ‘Rozanne’ is een prachtige nieuwkomer in het sortiment.

Related Posts