Is een kleine auto minder veilig?

Is een kleine auto minder veilig?

Compacte auto’s beschermen hun inzittenden niet optimaal bij veelvoorkomende verkeersongevallen. Een test van de Duitse automobilistenclub ADAC toont aan dat bij frontale botsingen behoefte is aan verbetering, vooral voor wat betreft de werking van airbags en gordelsystemen.

Wat is een leuke kleine auto?

15 ideale, kleine stadsauto’s

  • Opel Karl. De Opel Karl is een van de populairste kleine auto’s van Nederland.
  • Toyota Aygo. De Toyota Aygo is de basis voor twee andere populaire stadsauto’s: de Peugeot 108 en Citroën C1.
  • Peugeot 108.
  • Citroën C1.
  • Kia Picanto.
  • Seat Mii.
  • Skoda Citigo.
  • Volkswagen Up!

Hoe veilig is mijn auto?

Euro NCAP of kortweg NCAP (New Car Assesment Programme), opgericht in 1997, is min of meer een standaard geworden om aan te geven hoe veilig (of onveilig) een auto is in geval van een botsing….Veiligste kleine stadsauto’s.

Auto Smart ForTwo (2014)
Sterren 4
Volwassenen 82%
Kinderen 80%
Voetgangers 56%

Welke auto heeft de kleinste draaicirkel?

Smart Fortwo Het is met zijn lengte van 2,69 meter immers de ultieme stadsauto. Klein maar fijn definieert dit wendbare karretje, dat de smalste draaicirkel heeft van alle productieauto’s. Slechts 6,95 meter heeft de Fortwo nodig om 180 graden te draaien.

Wat is een goede 2e hands kleine auto?

De Suzuki Celerio is volgens WhatCar de meest betrouwbare compacte auto. Het model heeft zelden problemen en de betrouwbaarheidsindex is 98,9 procent. Op plek twee staat de Honda Jazz met een betrouwbaarheidsscore van 98,3 procent. De Dacia Sandero staat op plek drie met een betrouwbaarheidsscore van 97,9 procent.

Welke auto is het meest veilig?

De Mazda CX-30 is de veiligste auto ter wereld. De compacte Japanse SUV behaalde de allerhoogste score tot nu toe tijdens de laatste ronde van de veiligheidstests bij het European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), het instituut dat in Europa verantwoordelijk is voor crashtests.

Waarom een SUV?

Eén van de voordelen van een SUV is dat deze een stuk ruimer zijn dan een normale personenauto. De afstand tussen voor- en achteras is langer dan bij een normale auto waardoor je meer ruimte hebt op de achterbank of een ruimere bagageruimte hebt. Omdat een SUV een stuk ruimer is, is deze ook een stuk veelzijdiger.

Related Posts