Is courgette een gezonde groente?

Is courgette een gezonde groente?

Zo zijn courgettes rijk aan mineralen zoals kalium, wat goed is voor het gezond houden van het hart en bloedvaten. Daarnaast bevatten ze ook een goede dosis vitamine B1, B2, B6, B11 en C. Deze vitamines zijn belangrijk voor je stofwisseling en immuunsysteem. Courgettes bevatten veel vezels, en bijna geen koolhydraten.

Is courgette hetzelfde als komkommer?

De courgette behoort tot de komkommerachtige, evenals de pompoen, augurk en meloen.

Is courgette goed voor darmen?

Helpt om je spijsvertering te verbeteren Courgettes zijn gemakkelijk te verteren, omdat ze (net als komkommers) voor een groot deel uit water bestaan. Ook bevat de courgette veel vezels. Water en vezels bevorderen beide de stoelgang. Ook zijn vezels goed voor de vriendelijke bacteriën in je darmen.

Hoeveel vitaminen in courgette?

Vitaminen in courgette Een onsje van deze langwerpige, groene lekkernij bevat 12% van de ADH aan B6. Voorts zitten er de volgende vitaminen in: B2(9%ADH), foliumzuur of B11(7.5%ADH), vitamine A(4%ADH), vitamine K(4%ADH), vitamine B1(3%ADH) en vitamine B3(2.5%ADH).

Welke groente lijkt op komkommer?

Augurk lijkt op komkommer en is ook familie. Deze vruchtgroente heeft een wat meer ruwe huid met kleine puntjes erop en is rauw niet echt lekker. Augurken worden ook kas-geteeld en van de volle grond in augustus en september geoogst. Ze worden meestal niet verhandeld, maar commercieel verwerkt tot tafelzuur.

Kun je een courgette rauw eten?

Het wordt nog niet heel vaak gedaan, maar we kunnen je geruststellen: courgette rauw eten is niet enkel mogelijk, het is ook gezond en superlekker!

Wat zijn de voordelen van courgette?

Courgettes

  • Goed voor je hart en bloedvaten. Courgettes bevatten een belangrijk mineraal: kalium.
  • Ondersteunt je immuunsysteem.
  • Een gezond gewicht.
  • Helpt om je spijsvertering te verbeteren.
  • Houdt ogen gezond.
  • Goede bron van B-vitamines.

Courgettes zijn niet alleen lekker, maar ze zitten ook boordevol goede dingen. Zo zijn courgettes rijk aan mineralen zoals kalium, wat goed is voor het gezond houden van het hart en bloedvaten. Daarnaast bevatten ze ook een goede dosis vitamine B1, B2, B6, B11 en C.

Related Posts