Hoeveel kost een handgemaakte viool?

Hoeveel kost een handgemaakte viool?

Een viool groeit met je mee. Er bestaan verschillende maten (1/2, 3/4, 4/4). De prijs is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit. Om te starten vind je reeds een viool tussen 100 en 350 euro, een handgemaakte viool met betere klankkwaliteit koop je vanaf 1000 euro.

Hoeveel kost een viool huren?

Huurviolen heb ik zelf in diverse maten beschikbaar. Een viool of altviool huren bij mij kost 13,95 euro (incl BTW) per maand.

Wat is de duurste viool?

Viool “Vieuxtemps” van Guerneri Del Gesù Het duurste instrument ter wereld is van die andere beroemde vioolbouwer Guarneri Del Gesù. Instrumenten gebouwd door Del Gesù behoren tot de meest geliefde en duurste ter wereld. De viool genaamd “Vieuxtemps” is verkocht aan een anonieme koper voor maar liefst € 13,5 miljoen.

Hoe herken je een goede viool?

Waar kun je nog meer op letten:

  • inleg; zoals het woord al zegt wordt deze ‘ingelegd’.
  • vlamming in het hout van het achterblad.
  • lak; voor eenvoudige violen wordt vaak een hardere (spiritus)lak gebruikt.
  • toets; is deze niet van ebbenhout (maar van lichter hout) dan gaat het waarschijnlijk om een hele eenvoudige viool.

Hoeveel kost een viool voor een kind?

Wat kost een viool?

Prijscategorieën viool
Instap tot de €100,-
Onderklasse van €500,-
Middenklasse van €1.500,-
Bovenklasse vanaf €1.500,-

Wat is een Studieviool?

Een studieviool is niet anders dan een meesterviool qua speltechniek. De termen geven alleen het kwaliteitsniveau aan.

Wat kost een viool Stradivarius?

Waarde. De hoogste prijs ooit betaald voor een viool van Stradivari was 11 miljoen euro in 2011 op een online veiling. De viool werd in 1721 gebouwd en staat bekend als de Lady Blunt. Blunt, de kleindochter van Lord Byron, had het instrument 30 jaar in haar bezit.

Hoe klinkt altviool?

Hoe klinkt een altviool? De snaren van de altviool zijn een kwint lager gestemd: in c-g-d’ en a’. Omdat de afmetingen en resonantie van het instrument eigenlijk niet helemaal aansluiten op deze stemming, klinkt de altviool omfloerster, donkerder, nasaler dan zijn kleinere collega.

Wat kost een Stradivarius viool Andre Rieu?

7 á 7,5 miljoen euro.

Hoeveel is mijn viool waard?

Omdat elke viool uniek en anders is en elke winkel waarde bepalende aspecten anders waardeert kunnen prijzen best ver uiteen lopen. Een viool bij de ene winkel/vioolbouwer van 1500 euro kan best bij de andere 3000 of 4500 euro kosten. De prijs van de viool wordt verrassend genoeg niet door de klank bepaald.

Wat is de beste viool?

Welke violen zijn de meest waardevolle ter wereld?

Model Bouwjaar Prijs
Stradivari “Lady Blunt” 1721 11,6 Mio. €
Guarneri del Gesù “ex-Kochanski” 1741 7,3 Mio.€
Guarneri del Gesù “ex-Carrodus” 1741 5,1 Mio.€
Guarneri del Gesù “Lord Wilton” 1742 4,3 Mio.€

Wat is een goede viool om mee te beginnen?

Viool of altviool zijn beide geschikt om mee te beginnen en de ene is niet moeilijker of makkelijker dan de andere. Ik adviseer leerlingen die twijfelen altijd om een avondje ontspannen wat muziek te luisteren van viool en altviool, zodat je kennis maakt met de klank en kunt kiezen wat je het meest aanspreekt.

Dit maakt de vraag, wat kost een viool beantwoorden nog lastiger, want een nieuwe handgemaakte viool kost ongeveer 10 tot 15.000,= euro. Terwijl de waarde van een Stradivarius op kan lopen tot 40 miljoen. Het komt erop neer, de technieken en materialen om een viool te maken zijn beter dan die van vroeger.

Related Posts