Hoe wordt Pyrex gemaakt?

Hoe wordt Pyrex gemaakt?

Pyrex keukenglaswerk zoals dat wordt vervaardigd en verkocht in de Verenigde Staten, wordt nu gemaakt van hittebestendig gehard natronkalkglas uit de fabrieken van Charleroi, Pennsylvania. De fabrikant stelt dat dit keukenmateriaal geschikt is voor gebruik in een oven en haalt hierbij een brancheorganisatie aan.

Waarom is Pyrex goed bestand tegen hoge temperaturen?

Het glazen keukengerei van Pyrex is gemaakt van borosilicaatglas. Dit glas is minder krasgevoelig en beter bestand tegen hoge temperaturen dan andere soorten glas. Zo heeft het gerei een temperatuurbereik van -40°C tot 300°C en is hierdoor geschikt voor gebruik in de vriezer en magnetron.

Kan Pyrex glas in de oven?

De ovenschalen zijn geschikt voor de oven, magnetron en zijn vaatwasmachinebestendig.

Wat is een Pyrex schaal?

Pyrex ovenschalen zijn een begrip: ze zijn sterk, mooi om te zien, gemakkelijk in gebruik en niet duur bovendien. Pyrex maakt de ovenschalen van borosilicaat glas, dat twee jeer sterker is dan normaal glas en vooral belangrijk: zeer goed bestand tegen hoge temperaturen en verandering van temperatuur (bron: Wikipedia).

Kan een Pyrex schaal in de vriezer?

Geschikt voor diepvries, oven en magnetron, dus veelzijdig in gebruik. Vaatwasmachinebestendig voor eenvoudige reiniging. Zeer duurzaam: hittebestendig en krasvrij.

Waarom Pyrex?

Pyrex en Duran glas Duran en Pyrex glas is hittebestendig tot wel 500 graden Celsius. Pyrex en Duran glas wordt gebruikt in de magnetron en afwasmachine en is beter bestand tegen temperatuurwisselingen. De Pyrex reageerbuisjes zijn zeer geschikt om te verhitten met behulp van een brander.

Waarom heeft glas een hoog smeltpunt?

De verbeteringen in het fabricageproces van glas en de steeds groter wordende glasovens leidden tot het gebruik van gesmolten glas met een hogere viscositeit. Hierdoor was een hoger smeltpunt van het zand nodig en daardoor weer meer smeltpuntverlagend materiaal.

Kan glaswerk in de oven?

het meeste glas kan in de oven. Het probleem met glas is dat het kan barsten, dit gebeurt vooral bij grote temperatuurverschillen.

Kan een glazen deksel in de oven?

Glazen ovenschaal met deksel gebruiken. U kunt elke glazen ovenschaal met deksel gebruiken in zowel oven als magnetron! De meeste schalen zijn vaatwasmachine bestendig.

Kan een glazen schaal in de diepvries?

Gebruik best een schaal van aardewerk of glas die zowel in de oven als in de diepvriezer mag. Bereide gerechten kun je 3 maanden bewaren in de diepvriezer.

Kan een bord in de vriezer?

Aardewerk mag echter wel in de vriezer, magnetron, oven én vaatwasmachine.

Is Pyrex oven bestendig?

De Pyrex ovenschalen zijn gemaakt van borosilicaatglas. Borosilicaatglas is gehard en hittebestendig glas dat zeer geschikt is voor het gebruik in de oven.

Related Posts