Hoe smaakt Pinot Gris?

Hoe smaakt Pinot Gris?

Smaak sensatie: Pinot grigio / gris in het kort De pinot gris is een overwegend droge, frisse witte wijn met medium tot hoge zuurgraad. De wijn smaakt naar citrus en perzik waardoor ‘ie een fris en fruitig karakter krijgt. Ook proef je bij sommige pinot gris wijnen tonen van amandelen, honing en gember.

Wat is het verschil tussen Pinot Blanc en Pinot Gris?

Pinot Gris/Grigio is de kloon met de meeste actieve anthocyanen – het onderdeel van de druif dat verantwoordelijk is voor de kleur. Pinot Blanc heeft de minste van alle Pinots. Daarmee zijn de broertjes Gris & Grigio de klonen die precies tussen Noir en Blanc instaan.

Is Pinot Blanc droog of zoet?

Van de meeste Franse pinot blanc of Duitse weißburgunder worden droge witte wijnen gemaakt. Maar algemeen genomen hebben de witte wijnen die van de pinot blanc of de weißburgunder worden gemaakt frisse en fruitige smaken met mooie milde zuren. De fruitige smaken worden afgewisseld met aroma’s van bloemen.

Welk gerecht bij Pinot Gris?

Pinot Blanc, Riesling of Pinot Gris gaan perfect samen met Kantonese gerechten, vooral als hierin vis of zeebanket verwerkt is. Bij gebraden vlees en kip passen de exotische aroma’s en het lage zuurgehalte van de Gewûrztraminer perfect, en ook Pinot Gris Vendanges Tardives.

Waar drink je Pinot Blanc bij?

De smaak van een Pinot Blanc uit de Elzas herken je aan de ronde, romige fruittonen, die doen denken aan appeltjes en perzik, met een verleidelijk zacht tintje. Deze wijn is de trouwe vriend van mosselen en asperges, maar combineert ook goed met veel andere (lichte) maaltijden met vis of gevogelte, salades en quiches.

Wat is droger Pinot of Sauvignon?

Sauvignon blanc is er in een breed scala aan stijlen. Deze witte wijn is vaak droog het is meestal droger dan Pinot Grigio. Omdat het een drogere wijn is met meer voorwaartse tonen en aroma’s, moet Sauvignon Blanc worden geserveerd bij lichtere gerechten zoals salades of vis.

Hoe drink je pinot grigio?

Bij het drinken van Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of Chardonnay, zul je citrusondertonen ontdekken, evenals die van appel, peer en zelfs de een kleine hint van honing. De delicate aard van Pinot Grigio past perfect bij vis en zeevruchten. De wijn brengt de smaken van de gerechten naar voren en vice versa.

Welke wijn bij Aziatische Zalm?

Kies voor een droge witte wijn zoals de pinot blanc uit Frankrijk. Liever een volle wijn? Kies dan voor een pinot grigio uit de Elzas.

Welke wijn bij Chardonnay?

Voor chardonnay liefhebbers: Groot Constantia Sauvignon Blanc. Deze wijn uit Zuid-Afrika is zachter van smaak dan meeste Franse sauvignons. Daarnaast bekroond met een 8 door wijnkenner Hamersma, dus dan weet je zeker dat je een pareltje in handen hebt!

Related Posts