Hoe sluit ik een passieve subwoofer aan?

Hoe sluit ik een passieve subwoofer aan?

Een passieve subwoofer kunt u via een externe versterker of een externe eindtrap aansluiten. Daartoe sluit u de passieve subwoofer aan op de externe versterker/eindtrap en verbindt u de A/V-receiver/versterker met de ingang van de externe versterker/eindtrap.

Wat is het voordeel van een subwoofer?

Kortom, een subwoofer vult speakers aan die lage frequenties niet goed weer kunnen geven. Daarnaast zijn ze ook goed om speakers te ‘ontlasten’ van de zware taak om lage tonen te produceren. Doordat ze deze bassen niet langer af hoeven te spelen presteren de speakers beter op hogere frequenties.

Hoeveel Hertz heeft Bass?

Geluid met een frequentie lager dan 20 Hz noemen we infrageluid. De bastonen en alle lage, brommende geluiden liggen ergens tussen de 20-200 Hz, terwijl hoge frequenties (schelle, hoge tonen van bijv. bekkens of s-klanken) tussen de 2.000 en 20.000 Hz (2 kHz – 20 kHz, kilohertz) liggen.

Lees ook:   Hoe kan je een Sim laten intrekken Sims 4?

Hoe sluit je een subwoofer aan?

De luidsprekeruitgang van uw versterker sluit u aan op de speaker in van de sub en de luidsprekers zelf sluit u aan op de speaker out van de sub. Soms heeft een sub geen speaker out. Dan zet u de subwoofer parallel aan de luidspreker uitgang van de versterker zoals u ook een luidspreker aansluit.

Kan je een subwoofer aansluiten zonder versterker?

Subwoofer zonder versterker?? Die kan je niet zomaar aansluiten op je radio 5. Daar moet een versterker tussen. Dus achter je bestaande radio moet een versterker aangesloten worden met daarachter je speakers (4 maal) en de uitgang voor een subwoofer.

Waar plaats je een subwoofer van de soundbar?

Wanneer je een soundbar met subwoofer hebt, plaats deze dan ook op een centrale plaats. Want weggemoffeld achter de bank, komt het geluid van de subwoofer niet goed tot zijn recht. Houdt bij het plaatsen van de soundbar ook rekening met de breedte ervan.

Related Posts