Hoe lang moet peterselie koken?

Hoe lang moet peterselie koken?

Dit is de meest gebruikt bereidingsmethode van peterselie, toevoegen aan aan een gerecht. Veel mensen voegen het kruid dan meteen bij het begin van de bereiding van het gerecht toe, en we willen adviseren om dit niet meer te doen. Voeg peterselie eens toe als het gerecht nog twee minuten nodig heeft.

Hoe bewaar je verse peterselie?

Je kunt peterselie het beste met stelen en wortels in een glas water zetten of het kruid in vershoudfolie in de koelkast bewaren. Zo is het kruid een paar dagen houdbaar. Je kunt peterselie ook invriezen. In een goed gesloten bakje of zakje is het tot wel 12 maanden houdbaar (minimaal -18°C).

Hoe gebruik je gedroogde peterselie?

Gedroogd peterselieblad kun je in allerlei gerechten gebruiken, zowel koude als warme. Zo is het gedroogde en fijngesneden blad ideaal om toe te voegen aan een zelfgemaakte kruidenboter, wanneer je geen verse variant van dit kruid in huis hebt. Ook smaakt het heerlijk in versgemaakte mayonaise en in aardappelsalades.

Waarom mag je peterselie niet meekoken?

Kruiden met zachte blaadjes zoals peterselie, bieslook, koriander, dragon, dille en basilicum geven snel hun smaak af en kun je het beste op het eind van het kookproces toevoegen of vlak voor het opdienen. Te lang verhitten of meekoken leidt bij deze zacht-bladerige kruiden tot smaakverlies.

Hoe vries je verse peterselie in?

Peterselie kun je op diverse manieren invriezen. Je kunt ze pureren of klein snijden en in ijsblokjesvorm invriezen, of strak tot een bal rollen en in luchtdichte ziplock zakjes achterin de vriezer opslaan.

Hoe lang kun je bladpeterselie bewaren?

Zet peterselie met stelen en wortels in een glas water of bewaar de peterselie in vershoudfolie in de koelkast. Peterselie is zo een paar dagen houdbaar.

Hoe gebruik je gedroogde bieslook?

Bieslook gebruik je altijd in kleine ringetjes, doordat de bladeren zelf ringvorming zijn hoef je deze alleen in kleine reepjes te snijden, of te knippen met een speciale kruidenschaar. Je kunt bieslook ook invriezen, maar daardoor verliest het wel een deel van zijn smaak. Het liefst vers dus!

Related Posts