Hoe lang moet een blazer zijn?

Hoe lang moet een blazer zijn?

De lengte van je blazer is cruciaal. Heb je in verhouding lange benen en een kort bovenlichaam dan zal de blazer langer moeten zijn dan bij iemand met korte benen en een langer bovenlichaam. Als vuistregel kun je hanteren dat je jasje nooit langer moet zijn dan – bij een gestrekte arm – de zoom in je hand hangt.

Wat doe je aan onder een blazer?

Draag onder je colbert een lichtblauw overhemd, een chino en geklede schoenen voor een perfecte outfit. Doe hier een stropdas bij om en je bent meteen een stuk formeler gekleed.

Hoe lang moet colbert zijn?

Te lange mouwen staan namelijk erg slordig. Een vuistregel voor de mouwlengte is dat de mouw van het colbert óp je horloge moet vallen wanneer je je armen langs je lichaam houdt. Dus niet helemaal over je horloge heen, maar echt er op.

Hoe groot moet een colbert zijn?

Een colbert moet aangesloten zitten en zeker niet te groot zijn. Als je de knoop dicht doet mag het strak om je middel vallen, maar het jasje mag niet te veel trekken. De mouwlengte moet kort genoeg zijn dat je de rand van de mouw van je overhemd eronder uit ziet komen.

Hoe strak moet een pantalon zitten?

Zorg er altijd voor dat er geen vetrolletjes over de broekband heen komen! De pantalon dient netjes en strak gesloten om de billen te zitten en de zakken moeten niet openstaan naar buiten. Een riem mag een accessoire zijn, geen noodzaak.

Welke jas op pantalon?

De pantalon behoort eigenlijk tot de herenmode, want deze nette broek dragen mannen samen met een colbert als pak of kostuum.

Wat te dragen onder een zwarte blazer?

Combineer de blazer met een mooie taille rok of nette zwarte broek en hou je outfit rustig door het te combineren met rustige accessoires. Heb je niet een hele formele functie dan kun je juist gaan voor gekleurde accessoires, bijvoorbeeld knaloranje pumps als echte eyecatchers.

Wat doe je onder een zwarte blazer?

Wat te dragen onder een colbert?

Onder een colbert raden wij jou een T-shirt met ronde hals aan. We hebben een uniek maatsysteem ontworpen waardoor iedere man de perfecte maat vindt bij Girav. Zo is er keuze uit Slim Fit shirts en Regular Fit shirts. Draag je het shirt onder jouw colbert, dan staat een mooi aangesloten Slim Fit shirt vaak het beste.

Related Posts