Hoe lang duurt aansluiting glasvezel?

Hoe lang duurt aansluiting glasvezel?

We hebben minimaal 17 weken nodig voor de voorbereiding van de aanleg van het glasvezelnetwerk. Als de aanvraag later is gedaan, betekent dit dat de aansluiting na oplevering van de woning plaatsvindt of dat dan de aansluiting nog niet klaar is voor gebruik.

Wat kost een aansluiting op glasvezel?

De aanleg van het glasvezelnetwerk tot in je huis is gratis. Je moet er wel toestemming voor geven. De kabel wordt tot in huis aangelegd en wordt er een speciaal glasvezelmodem op aangesloten.

Kan ik van glasvezel af?

We raden je het af om van glasvezel terug naar de kabel te gaan. Met glasvezel gebruik je niet de analoge coax-kabel, maar gloednieuwe digitale UTP-kabels. Dit zijn de beste kabels om supersnel data over te brengen. Daarom is met glasvezel 1000 Mbit internet mogelijk.

Hoe komt glasvezel de woning binnen?

Je aansluiting voor glasvezel zit meestal in de meterkast of op de plek waar ook andere kabels je huis/pNS binnenkomen. De vierkante glasvezelaansluiting is ongeveer 10 bij 10 centimeter. Als je wilt, kun je de glasvezelaansluiting of ISRA laten verplaatsen.

Waarom heb ik nog geen glasvezel?

Als je geen glasvezel tot aan je woning hebt, kan het zo zijn dat er wel glasvezel is aangelegd tot aan de straatkast bij jou in de buurt. Dit is glasvezel tot in de wijk en heet VDSL. Alleen het laatste stukje van de straatkast naar jouw woning is geen glasvezel.

Kan Ziggo op glasvezel?

Meer over Ziggo en glasvezel. Via glasvezel verstuur je razendsnel veel data. Ook bij ons gaat het internetsignaal grotendeels via glasvezel van A naar B. Voor het laatste stukje vanaf de wijkcentrale tot in je huis, gebruiken we coaxkabel.

Wat kost fiber Proximus?

€ 69,99 gedurende 1 jaar. € 79,99, vanaf de 13e maand van het abonnement.

Welke kabel van glasvezel naar TV?

Nee, want voor glasvezel en VDSL gebruiken we digitale UTP-kabels voor zowel internet als tv. Niet de analoge COAX-kabels. Dit werkt sneller en stabieler. Andere netwerken, zoals het kabelnetwerk van Ziggo, gebruiken nog wel COAX-kabels.

Hoe krijg ik glasvezel in mijn huis?

Je kunt glasvezel internet tegelijk aanvragen met andere aansluitingen die in je woning moeten komen, zoals elektriciteit, gas, water en nutsvoorzieningen. Hiervoor is een nationaal online portaal beschikbaar: www.mijnaansluiting.nl.

Hoe glasvezel kabel van meterkast naar TV?

Om TV te kunnen kijken via glasvezel is het van belang dat je bij je TV een apparaat plaatst die de netwerksignalen van het modem weer om kan zetten naar beeld wat de TV kan weergeven (de zogeheten glasvezel ontvanger). Je zult dus een netwerkkabel vanaf het modem naar de plaats waar de TV staat moeten leggen.

Waarom zit Ziggo niet op glasvezel?

Ondanks dat Ziggo geen glasvezel internet levert bestaat het Ziggo netwerk wel voor 97% uit glasvezel. Dit komt omdat het Ziggo netwerk een zogenoemd HFC-netwerk is, oftewel een Hybrid Fiber Coaxial netwerk.

Is glasvezel aansluiting verplicht?

De aansluiting wordt u gratis aangeboden door de provider of de bekabelaar om het project te versnellen. (gratis aansluiting tot het project sluit) Glasvezel is vaak ook niet duurder dan uw huidige provider op koper. Maar het is zeker geen verplichting om glasvezel te nemen.

Related Posts