Welke pompoen is het zoetst?

Welke pompoen is het zoetst?

De flespompoen herken je aan de lange flesvormige nek. Deze pompoen heeft een vlezige pulp en een zoete nootachtige smaak. Doordat de schil erg zacht is hoef je de pompoen niet te schillen voor het bereiden. De flespompoen is ideaal om te roosteren voor in een salade.

Welke pompoen is het lekkerst?

Verschillende soorten pompoenen en hoe te gebruiken

Soort Smaak
‘Gewone’ of winter pompoen Zacht en matig
Flespompoen Zoet en nootachtig
Spaghettipompoen Zoet en nootachtig
Oranje Hokkaido Zacht en zoet

Welke pompoen kun je met schil eten?

Welke pompoen wel? De winterpompoen, Japanse hokkaido, groene kabocha en de flespompoen kun je zonder problemen eten. De schil van die laatste heeft echter wel een specifieke smaak, dus kan bij voorkeur makkelijk verwijderd worden met een dunschiller.

Welke soort pompoen voor soep?

Flespompoen (butternut squash) De flespompoen is veruit de meest veelzijdige in het rijtje. Heerlijk in soep maar ook geroosterd in een salade of lasagne doet deze pompoen het goed. In Engeland is men zot van de ‘butternut squash’ en verwerkt men deze pompoen vaak tot een heerlijk smeuïge puree.

Wat voor soort pompoenen zijn er?

8 soorten pompoen

  1. Muskaatpompoen. Deze kanjers – grote exemplaren kunnen over de honderd kilogram wegen!
  2. Butternut. De butternut – of flespompoen – vind je het hele jaar door.
  3. Jarrahdale. Superdecoratief is deze geribde grijze pompoen.
  4. Spaghettipompoen.
  5. Baby boo.
  6. Mandarin.
  7. Hokkaido.
  8. Melonette.

Wat kun je eten van een pompoen?

Zowel het vruchtvlees als de schil is eetbaar. De hokkaido is één van de beste pompoenen die er te koop zijn. De smaak is mild, zacht maar ook vol, nootachtig en zoet. De structuur van het vruchtvlees is uitstekend, verfijnd maar toch stevig, beslist niet vezelig.

Kan ik pompoen met schil eten?

In theorie is de schil van elke pompoen eetbaar, alleen is die bij dikke pompoensoorten ook vrij dik en daarom minder aangenaam in de mond. Maak je er soep of pompoenpuree van, dan mag de schil gewoon mee verwerkt worden. Weer wat tijd uitgespaard!

Related Posts