Wat zijn rode bonen?

Wat zijn rode bonen?

Kidneybonen heten in Nederland eigenlijk rode nierbonen, maar de Engelse naam is gebruikelijk. Kidneybonen danken hun naam aan de vorm (ze zijn niervormig) en hebben een roodbruine kleur. Kidneybonen hebben een lichtzoete smaak. Ze zijn zowel koud als warm te eten.

Hoe worden kidneybonen gemaakt?

Nierbonen zijn giftiger dan de meeste andere rassen van de gewone boon. Daarom moeten de droge bonen eerst voorgeweekt worden en daarna ten minste 10 minuten gekookt worden bij 100°C. De Food and Drug Administration van de Verenigde Staten beveelt 30 minuten koken aan.

Wat is het verschil tussen kidneybonen en bruine bonen?

Witte bonen bevatten zelfs meer vezels dan bruine bonen [9]. Kidneybonen bevatten met name veel vezels, maar ook erg veel van het antinutriënt lectine [10]. Rauwe kidneybonen zijn erg giftig [11]. Daarom is het aan te raden om kidneybonen goed te weken en te koken voordat je ze eet.

Wat zit er allemaal in kidneybonen?

Rode kidneybonen zijn ook bijzonder rijk aan vitamines en mineralen. Zo bevatten ze de vitamines B1, B6 (pyridoxine) en B11 (folaat) en de mineralen kalium, fosfor, magnesium, ijzer, koper, seleen en zink. Let wel op, rauwe en gedroogde peulvruchten bevatten de natuurlijke gifstof lectine.

Wat zijn Nierbonen en welke voedingsstoffen bevatten ze?

Zoals alle bonen zijn kidneybonen heel vezelrijk. Kidneybonen zijn een bron van ijzer net zoals rood vlees. Maar kidneybonen hebben het voordeel dat ze minder calorieën en bijna geen vetten bevatten. Naast ijzer bevatten ze nog andere mineralen o.a. mangaan, kalium en zink.

Waar is kidneybonen goed voor?

Ze zijn een goede bron van koolhydraten en rijk aan eiwitten, welke helpen je botten en spieren sterk te houden. Ook bevatten rode kidneybonen veel vezels, maar liefst 23,4 gram per 100 gram. Het Voedingscentrum raadt aan om per dag zo’n 30 tot 40 gram vezels te eten.

https://www.youtube.com/watch?v=ZnUadZzTmdc

Related Posts