Wat te doen tegen verwelkingsziekte Clematis?

Wat te doen tegen verwelkingsziekte Clematis?

Hoe gaan we onze clematis redden?

  1. De plant volledig tot op de grond afsnoeien. Het snoeiafval zeker niet composteren om verdere verspreiding van de ziekte in de tuin te voorkomen.
  2. De plant aangieten met Sporgon (20 g/10 liter water – 6 tot 8 liter oplossing/m²).

Hoe ver Clematis snoeien?

Bloeiers op nieuwe twijgen Grootbloemige clematissen die bloeien op hout dat dat jaar is gevormd, snoei je na de winter. Zo rond februari/half maart is het beste, maar in april zou je ze ook nog kunnen snoeien. Knip de clematis met een scherpe snoeischaar af op zo’n 20-25 centimeter boven de grond.

Hoe breed wordt een Clematis?

Hoogte 2-3 m , breedte 2- 3m, sterke groeier, verwildert makkelijk. Mag in het vroege voorjaar flink teruggesnoeid worden tot 20-25 cm boven grond. * Clematis x triternata : kruising tussen Clematis viticella en Clematis flammula, bladverliezende klimmer met enkelvoudige of geveerde bladeren, lancetvormig blad.

Welke Clematis is wintergroen?

Groenblijvende Clematis soorten

  • Clematis cartmanii Joe. Deze klimplant is een snelle groeier, heeft donkergroen blad en kan tot 1,2 meter hoog worden.
  • Clematis cartmanii Avalanche.
  • Clematis armandii Apple Blossom.
  • Clematis armandii.

Hoe onderhoud ik een Clematis?

Uw Clematis kan het hele jaar door worden geplant in de volle grond of in grote potten/containers voor op uw terras. Geef uw Clematis een zonnige plek of halfschaduw in de tuin of op het balkon. Zorg ervoor dat de bovenkant van de wortelkluit en tevens de onderkant van de plant niet worden blootgesteld aan de zon.

Kan een Clematis in de volle zon?

Plant de clematis diep Als bosplant groeit Clematis graag in humusrijke, goed gedraineerde, maar niet te droge grond. Geef ze een plek in de volle zon of halfschaduw, maar zorg ervoor dat de voet van de plant koel blijft en – heel belangrijk – de grond niet uitdroogt.

Hoe ziet Clematis er in de winter uit?

Clematis Armandii Snowdrift: De bladhoudende Clematis Armandii Snowdrift bloeit rijkelijk met witte licht geurende bloemen van maart tot mei. Het liefst staat deze in de volle zon (halfschaduw kan ook) op een beschutte plaats en kan 3 meter hoog worden. Het blad is wintergroen. Snoeien is ook hier niet noodzakelijk.

Hoe Clematis vermeerderen?

Snijd met een scherp schoon mes of een snoeischaar een stengel van de Clematis. Snijd de rank in stukken van tien tot vijftien centimeter. Knip twee à drie centimeter onder en vlak boven twee bladparen. Je hebt nu een stek met twee keer twee bladparen.

Welke clematis is winterhard?

De winterharde Clematis Armandii Apple Blossom is een kleinbloemige Clematis die al in het eerste jaar bloeit. De Armandii staat bekend om zijn heerlijk geurende roze bloemen (doet denken aan bloesem). Bijzonder aan deze Clematis is dat dit een van de weinige Clematissen is die groen blijft in de winter.

Welke clematis snoeien?

Snoei de clematis altijd na de bloei

Soort Voorbeelden Snoeitijd
Vroege zomerbloeiende clematis Nelly Moser, Multi Blue, Niobe Eind februari, begin maart
Late zomerbloeiende clematis Etoile Violette, Princess Diana, Ville de Lyon Eind februari, begin maart

Hoe Sporgon gebruiken?

Sporgon Garden is voorgedoseerd in handige wateroplosbare zakjes, waardoor het product niet stuift. Je past Sporgon Garden best toe met een drukspuit of gieter tussen de maanden april en september.

Related Posts