Wat kan een olifant niet?

Wat kan een olifant niet?

Olifanten lopen niet echt snel. Ze lopen 6 km per uur. Maar als ze boos of bang zijn kunnen ze wel 40 km per uur lopen, alleen over korte afstanden. Ook kunnen olifanten zwemmen en klimmen, maar springen kan niet.

Wat eten en drinken olifanten?

Hij eet alleen plantaardig voedsel zoals gras, bamboe, wortels, schors, hout, vruchten en bladeren van wilde vijgen.

Welke dieren springen niet?

Het enige dier dat niet kan springen is de olifant, maar die kan weer water ruiken op vijf kilometer afstand.

Waar houden olifanten niet van?

De olifant is het grootste en zwaarste dier dat op het land leeft en gezonde volwassen olifanten hebben geen natuurlijke vijanden. De mens is de enige werkelijke bedreiging voor olifanten, omdat olifanten en mensen allebei veel ruimte, voedsel en water nodig hebben.

Kunnen olifanten goed zien?

Uit onderzoek blijkt dat olifanten over zelfbewustzijn beschikken: het besef dat zijzelf en anderen bestaan. Dit bleek na een onderzoek waarbij een spiegel in het leefgebied van olifanten werd geplaatst. De dieren leken te begrijpen dat zij zichzelf konden zien in de spiegel.

Waar leven olifanten wikikids?

De olifant is een zoogdier, die behoort tot de slurfdieren. Olifanten komen voor in Afrika ten zuiden van Sahara en in het zuiden en zuidoosten van Azië. De olifant is het grootste levende landdier. Een Afrikaanse mannetjes olifant kan wel vier meter hoog worden en 7000 kilo wegen.

Wat eet een olifant Wikipedia?

Olifanten eten wel tweehonderd kilo per dag. Het zijn echte planteneters. Met hun slurf plukken ze bladeren, vruchten en takken van de bomen. Ze wroeten er wortels mee uit de grond.

Wat eet Eennijlpaard?

Nijlpaarden eten gras. Dit kunnen allerlei verschillende grassoorten zijn. Overdag ligt een nijlpaard veel in het water, hier kunnen ze gemakkelijker bewegen en koelen ze af. In de avond, als het minder warm is, komen ze aan land om te eten.

Wat eet een olifant wikikids?

Het zijn echte planteneters. Met hun slurf plukken ze bladeren, vruchten en takken van de bomen. Ze wroeten er wortels mee uit de grond. Ze eten graag gras en soms schrapen ze de schors van de bomen af.

Related Posts