Wat is het verschil tussen witte en zwarte peper behalve de kleur?

Wat is het verschil tussen witte en zwarte peper behalve de kleur?

Dat verschil ontstaat door het moment van oogsten en de behandelingswijze. Zwarte peper ontstaat door het drogen van de onrijpe peperbes. Zo komt de peper aan z’n donkere kleur en karakteristieke smaak. Om witte peper te verkrijgen worden volgroeide rijpe bessen gebruikt, die nadien geweekt worden en gaan gisten.

Waar gebruik je witte peper in?

Witte peper geeft een ‘aardse’ smaak en wordt daarom vaker gebruikt bij groenten, vis, blanke vleesgerechten en in sauzen. Zwarte peper kan perfect bij rood vlees, stoofpotjes en soepen terwijl rode peper door de zoete smaak juist weer heerlijk is bij fruit of in een dessert.

Wat is de beste peper?

Zwarte peper Dit is wel de meest gebruikte soort peper. Maar in wezen zijn het ‘gewoon’ gekookte groene peperkorrels die daarna gedroogd worden in de zon. De zwarte korrels hebben de sterkste smaak en zijn het scherpst van alle soorten. Gewoonlijk staan ze naast een potje zout te blinken op tafel, de golden couple.

Wat is de heetste peper ter wereld?

Carolina Reaper – 2.2 miljoen SHU Op de Scovilleschaal, die de ‘heetheid’ van pepers meet, scoort de Carolina Reaper gemiddeld al 1.569.300 eenheden, maar er zijn dus uitschieters die de 2,2 miljoen behaalt hebben en is daarom uitgeroepen tot de heetste peper ter wereld.

Waarom heet het 4 seizoenen peper?

De peperkorrels die je in de 4 seizoenen peper vindt, hebben hun specifieke kleur te danken aan het moment waarop ze geplukt worden, oftewel hun rijpheid. Groene en zwarte peper is afkomstig van de onrijpe vrucht. Zwarte peper is eigenlijk groene, gedroogde peper. Witte peper ontstaat uit de gerijpte bessen.

Witte en zwarte peper komt van dezelfde plant. Voor zwarte peper wordt de groene nog onrijpe bes gedroogd in de zon. Voor witte peper wordt de rijpe bes in stromend water geweekt zodat de schil er gemakkelijk afgaat. Het binnenste, witte deel, houd je dan over.

Wat is het verschil tussen zwarte peper en 4 seizoenen peper?

Er zijn helemaal geen verschillende peperseizoenen. De Keuringsdienst van Waarde maakte er een geweldige aflevering over, die ons leerde dat peper een keer per jaar geoogst wordt. (In de tropen, waar peper groeit, hebben ze überhaupt maar twee seizoenen: het droge en het natte.)

Related Posts