Wat is een ED lens?

Wat is een ED lens?

De afkorting ED staat voor Extra-low Dispersion. Dit betekent dat het objectief is uitgerust met speciale glaselementen die zorgen voor correctie van chromatische aberratie.

Wat is een Nikon F lens?

Nikon F (FX): Nikon F-lenzen zonder de aanduiding DX, voor de fullframe-spiegelreflexen van Nikon. Nikon Z : Een lensaansluiting voor grote systeemcamera’s zonder spiegel van Nikon. Sinds 2018 op de markt, waardoor het aanbod aan lenzen iets beperkter is, maar ook flink groeit.

Wat is het verschil tussen Nikon en Nikkor?

NIKKOR is de fabrikant van het objectief. Nikon maakt geen objectieven onder haar eigen naam maar doet dat onder de naam Nikkor. Het brandpunt van het objectief is 16mm in groothoekstand en 80mm wanneer je volledig inzoomd. Deze aanduiding heeft niets te maken met de cropfactor van je camera.

Wat is af op camera?

Autofocus staat voor automatische focus en wordt afgekort tot AF. Het is een systeem waarmee je camera automatisch scherpstelt op een onderwerp. Een camera kan automatisch scherpstellen op een groot of klein deel van het beeld dat je ziet door je zoeker of via het scherm.

Hoe ontstaat chromatische aberratie?

Chromatische aberratie oftewel kleurschifting ontstaat doordat de lens het binnenvallende licht niet op dezelfde manier breekt. De breking van rood licht is anders dan die van blauw licht. Je ziet dat als blauwe, paarse of groene randen aan de rand van je object, bijvoorbeeld een tak of boomstam.

Wat is een Canon IS lens?

De afkorting IS staat voor Image Stabiliser. Dit betekent dat het objectief is uitgerust met een systeem dat trillingen en daarmee bewegingsonscherpte compenseert. Hierdoor kunt u makkelijker uit de hand fotograferen.

Wat is FX formaat?

FX-formaat camera’s hebben een beeldsensor die circa 36 mm x 24 mm groot is. Dit wordt ook wel een full-frame formaat genoemd omdat de sensor even groot is als een traditioneel fotobeeld van 35 mm. Het formaat van de FX-sensor biedt daardoor een grotere gevoeligheid en minder ruis.

Welke lensvatting Nikon?

Voor spiegelreflexcamera’s gebruikt Nikon een F-vatting. Deze is verdeeld in FX en DX. De FX lenzen zijn geoptimaliseerd voor full frame spiegelreflexcamera’s van Nikon. Omdat deze lenzen voor het grootste formaat sensor gemaakt zijn, gebruik je ze ook op een camera met een kleinere APS-C sensor.

Wat is af in fotografie?

Autofocus is een automatische scherpstel functie van het objectief. Dit regelt automatisch de juiste afstand van het objectief tot aan het onderwerp. Dit gebeurt door bijvoorbeeld een passieve contrastmeting via de CCD of een actieve infrarood straal. Hierdoor wordt het object scherp gefotografeerd.

Related Posts