Wat is de Keukendriehoek?

Wat is de Keukendriehoek?

In de keuken zal de af te leggen afstand vooral bepaald worden door de kookplaat, de spoelbak en de koelkast. Samen vormen deze de werkdriehoek of keukendriehoek. De loopafstand kan je berekenen door de lengte van de zijden op te tellen. Bij een ergonomische keuken zal dit tussen de 6 en 8 meter liggen.

Wat is een vrij geplande keuken?

Dit is het gebied waar de meeste activiteit plaats vindt en de lay-out hiervan moet zorgvuldig worden gepland. De spoelbak wordt het meest gebruikt en van daaruit moet je vrije toegang hebben tot het fornuis en de koelkast. Denk ook aan de gouden regel van de keukendriehoek.

Wat is een Paslat?

Om de kasten mooi af te werken worden paslatten voorzien. Deze worden bevestigd tijdens de laatste stap van de montage. Links en rechts worden paslatten voorzien van +/-5cm.

Lees ook:   Is KFC opened in UK?

Hoeveel ruimte tussen kast en plafond?

Een afstand van 40 tot 100 centimeter tussen de bovenkant van de opbergkast en het plafond is vaak het mooist. Je kunt dan nog wat accessoires of plantjes op de kast plaatsen voor meer sfeer in huis. Heb je juist zoveel mogelijk opbergruimte nodig, dan kun je ook een hogere kast kiezen.

Hoeveel ruimte achter een keuken?

Re: KEUKEN LEIDINGWERK Voor een keuken geldt, bij een standaarddiepte werkblad 60cm, dat er geen leidingwerk achter vaatwasser, oven, koelkast ed mag/kan lopen. Vooral de vaatwasser en onderbouw koelkasten en vriezers benutten de volledige nis onder het werkblad.

Waarom sokkel onder kast?

voor het dweilwater, inderdaad, onder een vlakke plaat op de vloer blijft meer vocht staan als het eronder komt.

Hoe Paslat bevestigen?

We plaatsen de gezaagde paslat tussen kast en muur met de gezaagde kant tegen de muur en schroeven de paslat vast door de gaatjes met schroeven 3,5 x 35. We meten de juiste lengte van de plintlat.

Lees ook:   Welke voorwaarden gelden voor een herroeping van een testament?

Hoeveel ruimte tussen keukenblad en bovenkastjes?

Om voldoende bewegings- en hoofdruimte te hebben, moet de afstand tussen werkblad en bovenkasten minstens 50 cm bedragen. Wie groot is, kan de kasten eventueel ook hoger hangen.

Hoeveel ruimte tussen legplanken?

De meeste kastsystemen waarmee ik werk houden een ruimte aan tussen de legplanken van ongeveer 35 cm. Hangroedes kunnen op verschillende maten, maar minimaal wordt er een maat aangehouden van ongeveer 105 cm. Dat is voldoende voor blouses/overhemden en jasjes.

Ergonomie in de keuken: De keukendriehoek In de keuken zal de af te leggen afstand vooral bepaald worden door de kookplaat, de spoelbak en de koelkast. Samen vormen deze de werkdriehoek of keukendriehoek. De loopafstand kan je berekenen door de lengte van de zijden op te tellen.

Related Posts