Wat doet VoLTE?

Wat doet VoLTE?

Voice over LTE, kortweg VoLTE, is de nieuwe standaard voor mobiel spraakverkeer. Ten opzichte van 2G (GSM) en 3G (UMTS) netwerken heeft het 4G (LTE) netwerk een veel grotere capaciteit. Daarnaast zal door het gebruik van 4G ook de gesprekskwaliteit toenemen.

Wat betekent VoLTE op mijn smartphone?

Op een Android-smartphone zet je de VoLTE-technologie aan of uit via “Instellingen” > “Verbindingen” > “Mobiele netwerken” > “Bellen via 4G”. Heb je een iPhone? Zet de VoLTE-technologie aan via “Instellingen” > “Mobiel netwerk” > “Opties mobiele data” > “Schakel LTE in” > “Gesprekken en data”.

Waarom doet mijn 4G het niet?

Werkt 4G toch niet? Dan zou het aan je simkaart kunnen liggen. Oudere simkaarten (vaak met een simkaartnummer dat begint met een 4) zijn niet geschikt om gebruik te maken van het 4G netwerk. In dat geval kun je op Mijn Simyo een vervangende simkaart bestellen onder het kopje Instellingen – Simkaart.

Wat wil zeggen 4G?

4G is de vierde generatie van het mobiele netwerk en de opvolger van 3G. Het zorgt ervoor dat je vele malen sneller mobiel kunt internetten en is gebaseerd op een nieuwe technologie Long Term Evolution (LTE). Je kunt het zien als een aanvulling op de 2G- en 3G-netwerken, die overigens gewoon blijven bestaan.

Wat betekent netwerk LTE?

LTE (Long Term Evolution) is eigenlijk een andere naam voor een 4G verbinding (4th Generation). De snelheid en verbinding is dus exact hetzelfde. Alleen sommige toestellen tonen (soms) LTE in plaats van 4G. LTE+ is is nog net iets sneller dan LTE en 4G.

Waarom geen 4G op Samsung?

Als je toestel geen verbinding kan maken met het 3G of 4G netwerk van je provider, voer dan de volgende stappen uit: 1 Start je toestel opnieuw op door de aan/uit knop 3 seconden ingedrukt te houden en te tikken op ‘opnieuw opstarten’.

Wat is VoLTE aan of uit?

VoLTE betekent dus simpel gezegd ‘bellen via 4G’ en het is de nieuwe standaard voor mobiel spraakverkeer. Dat laatste moeten we misschien even verduidelijken. Telefoons die VoLTE niet ondersteunen, schakelen bij een oproep van 4G terug naar 3G of zelfs 2G.

Wat is VoLTE bellen?

Het is de afkorting van Voice over LTE. LTE is een andere term voor 4G. VoLTE wordt daarom ook wel 4G bellen genoemd. Met 4G bellen bel je niet via 2G of 3G, maar via 4G.

Wat betekent 4G VoLTE aan?

Vo LTE is de afkorting van Voice over LTE. We weten ook dat LTE een andere naam is voor 4G (en anders weet je dat nu). VoLTE betekent dus simpel gezegd ‘bellen via 4G’ en het is de nieuwe standaard voor mobiel spraakverkeer.

Hoe kan ik zien dat ik op 4G zit?

Hoe kan ik zien of ik gebruik maak van 4G? Op de meeste toestellen, laptops en tablets zie je aan de rand van het beeldscherm een icoontje met 4G staan, soms staat er LTE of L+. Is 4G niet beschikbaar dan kun je 3G of H zien staan.

Related Posts