Wat betekent EF bij Canon?

Wat betekent EF bij Canon?

EF is de vatting voor Cnon spiegelreflexcamera’s en betekent Enhanced Focus. Een EF lens past zowel op camera met een full frame als APS-C sensor. Je herkent de EF vatting aan het rode bolletje op de lens en je camera.

Waar staat USM voor?

USM (Ultrasonic Motor) is momenteel het meest gebruikte AF-motortype van de Canon EF-lenzen.

Welke lens past op mijn camera Canon?

Sigma heeft veel objectieven voor Canon en er zijn er ook van Tamron, Tokina en Zeiss. Ook EF-lenzen passen op EF-S-camera’s. Canon EF: Mensen met een fullframe spiegelreflex (EOS ‘1 t/m 6’D) gebruiken het fullframe EF-systeem. Canon RF: Een lensaansluiting voor grote systeemcamera’s zonder spiegel van Canon.

Wat betekent lensmount?

Hoewel de geschiedenis van de lenzen nogal complex is, is het verschil tussen de lenzen eenvoudig uit te leggen. De A mount lenzen zijn gemaakt voor digitale spiegelreflexcamera’s van Sony en de E mount lenzen voor de systeemcamera’s. De A mount lenzen zijn geschikt voor maar 1 type beeldsensor: APS-C of full frame.

WAT IS STM bij Canon?

De afkorting STM staat voor Stepper Motor, oftwel een stappenmotor. Dat betekent dat de scherpstelmotor in het objectief met zeer precieze stappen naar de juiste stand draait bij het scherpstellen.

Wat betekent RF bij Canon?

De innovatieve RF-vatting vormt het hart van het baanbrekende full-frame EOS R-systeem van Canon. Deze vatting zorgt voor een nieuwe generatie optische technologie, waardoor gebruikers nieuwe creatieve mogelijkheden krijgen. Het assortiment RF-objectieven van Canon omvat nu bijvoorbeeld de RF 85mm F1.

Wat is beter USM of STM?

Het verschil tussen USM en STM is dat USM sneller scherpstelt waar STM vloeiender scherpstelt, wat een voordeel is tijdens het filmen met een dSLR.

Wat is een L lens?

Lenzen uit de L-serie voldoen aan de hoogste eisen van professionele fotografen. De L-lenzen zijn stevig en duurzaam gebouwd. Hierdoor zijn de lenzen wat zwaarder van gewicht, maar kunnen zij ook gebruikt worden in zware omstandigheden.

Welke lenzen passen op Canon full frame?

Samengevat. Canon heeft EF-S objectieven gemaakt voor camera’s met een crop sensor. Deze objectieven hebben een andere constructie dan objectieven met een EF-mount. EF objectieven passen op camera’s met een full-frame sensor EN op camera’s met een APS-H of APS-C sensor.

Wat betekent E-Mount?

De afkorting SEL staat voor Sony E-mount Lens, wat betekent dat de lens een E-vatting heeft. Deze vatting vind je op de systeemcamera’s van Sony.

Wat is een IS lens?

[natuurkunde scheikunde en sterrenkunde] Stuk glas of ander transparant materiaal dat zodanig is gevormd dat het de lichtstralen afkomstig van een voorwerp verenigt tot een afbeelding van het voorwerp. Zie ook brandpunt, breking en telescoop.

Related Posts