Waarom mag je niet in de zon met tattoo?

Waarom mag je niet in de zon met tattoo?

Zonnebrand. Als je net een nieuwe tattoo hebt, wordt het afgeraden om zonnebrand op je tattoo te smeren. Dit komt doordat je tattoo op dat moment een open wond is die nog aan het genezen is. Als de zonnebrand in je tattoo komt, zou er een infectie kunnen ontstaan.

Waarom folie op tattoo?

De plastic folie is niets meer of minder dan de huishoudfolie die je thuis in je keukenla hebt liggen. Je tattoo wordt daarmee afgedekt om je te beschermen tegen bacteriën en andere ziektekiemen. En om je kleding te beschermen natuurlijk. Na het verwijderen van de folie, begin je meteen met het verzorgen van je tattoo.

Waarom moet je een tattoo insmeren?

Daarom wordt er in heel veel gevallen geadviseerd om je tattoo in te smeren met een creme of balsem. Zo blijft je huid soepel, kunnen irritaties verminderd worden en kan je tattoo zo mooi mogelijk genezen. Smeer je tattoo in ieder geval na elke wasbeurt in, de eerste dagen is dat twee keer per dag.

Wat moet je op een tattoo smeren?

Veel tattoo studios raden aan om je tattoo te verzorgen met Bepanthen of Bepanthol. Dat is helemaal goed, maar het kan gebeuren dat jouw huid daar niet goed op reageert. Hou dat goed in de gaten. De allerbelangrijkste regel bij het insmeren van je tattoo is dat je niet te dik smeert.

Wat gebeurd er als je met je tattoo in de zon gaat?

Als je net je tattoo hebt laten zetten, is je tattoo een open wond die je niet alleen moet beschermen tegen vuiligheid, maar ook tegen de zon. Je huid is dan extreem gevoelig voor Uv-licht en kan dan héél makkelijk verbranden. Hierdoor kan je blaren, bultjes of zelfs scheuren in je tattoo krijgen.

Hoe lang niet in de zon na tattoo zetten?

De bovenste huidlaag geneest vrij snel: tussen de twee en vier weken. Maar de genezing van diepere huidlagen kan tot drie maanden duren. Blijf daarom een lange tijd met je tattoo uit de zon, ongeveer zes tot acht weken. Doe je dat niet, dan kan je huid beschadigen en verbranden.

Hoelang moet er folie op tattoo?

Heeft de tattoo artiest folie gebruikt dan is het belangrijk de je de folie niet te lang laat zitten. Over het algemeen wordt aangeraden om de folie na 2 uur te verwijderen.

Is het normaal dat een tattoo vervelt?

Het vervellen en schilferen van een nieuwe tatoeage is volkomen normaal. Voordat het echt begint te vervellen, zal de tatoeage er uitzien alsof het bedekt is met een witachtige, scheurende filmlaag (silver skin). Daarna zul je zien dat de witte of doorschijnende velletjes van de oude, dode huid gaan vervellen.

Hoe vaak moet je een tattoo insmeren?

Hoe vaak moet je je tattoo insmeren? Smeer je tattoo de eerste 4 dagen om de 4 uur in als dat mogelijk is. Daarna minimaal twee keer per dag, in de ochtend en in de avond, totdat je tattoo helemaal genezen is.

Welke zalf kan je op een tattoo smeren?

Goede verzorging betekent dat je je tattoo regelmatig – meerdere keren per dag – insmeert met Bepanthen Zalf waardoor je huid niet uitdroogt. Je beschermt je huid daarmee tegen invloeden van buitenaf. Smeer niet te dik, maar ook niet te dun met Bepanthen Tattoo Zalf.

Hoe moet je een tattoo verzorgen?

10 Tips voor tattoo verzorging

  1. Laat je tattoo niet uitdrogen.
  2. Maak je tattoo regelmatig schoon.
  3. Niet zwemmen, in bad en niet te lang douchen.
  4. Zweet en vuil in je wond vermijden.
  5. Geen sterke zon of onder de zonnebank.
  6. Blijf van je tattoo af, ook als het vreselijk jeukt.
  7. Draag geen vieze of te strakke kleding.

Wat betekent zon en Maan tattoo?

De maan en de zon als tatoeage De maan is typisch een symbool van het vrouwelijke, terwijl de zon een symbool is van het mannelijke. Het samenvoegen van deze twee hemellichamen symboliseert dualiteit, leven in harmonie of het accepteren van de beide kanten in jezelf.

Hoe lang mag je niet in zon met tattoo?

Hoe tattoo afdekken zon?

Hoe kan je je tattoo beschermen tegen de zon? Met een net gezette tattoo is het eenvoudig. Gewoon afdekken in de zon of zoveel mogelijk uit de zon blijven. Als je tattoo genezen is, kan je je tattoo beschermen tegen vervagen door je tattoo in te smeren met een crème met een factor (SPF).

Related Posts