Waarom luchtbevochtiger slaapkamer?

Waarom luchtbevochtiger slaapkamer?

Een luchtbevochtiger in je slaapkamer zorgt voor een betere gezondheid en slaap. Dit doet het apparaat door droge lucht aan te pakken en de luchtvochtigheid op aangenaam niveau te houden. Veel huizen hebben te maken met te droge lucht. Dit heeft impact op je gezondheid en leidt tot vervelende klachten.

Waar Luchtvochtigheidsmeter plaatsen?

Belangrijk is dat de hygrometer op een plaats hangt of ligt waar een luchtvochtigheid gemeten wordt die representatief is voor de lucht die de piano omgeeft. Een goede plaats is vlakbij of in de piano (zorg er voor dat de hygrometer niet door meetrillen storende geluiden tijdens het spelen geeft).

Hoeveel water verbruikt luchtbevochtiger?

Overzicht

Bevochtiger Capa- citeit In- houd water- tank
Ultrasoon bevochtigers
Qlima H408 40 m² 5,6L
Lanaform Living 12 m² 2,8 L
Qlima H609 50 m² 7,5 L

Is een luchtbevochtiger goed voor je?

Bij een luchtvochtigheid van tussen de 40 en 60 procent zijn je slijmvliezen beter beschermd tegen uitdroging en ben je minder vatbaar voor infecties. Een groot voordeel van een luchtbevochtiger is dat het inademen van gezonde, vochtige lucht het ademen makkelijker maakt en helpt bij droge hoest.

Is luchtbevochtiger goed voor je?

Zo’n luchtbevochtiger zorgt ervoor dat de droge lucht verdwijnt en je minder irritaties hebt. Daarnaast kan je door droge lucht ook nog last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen. Een beetje vocht in de lucht kan deze problemen dus ook verhelpen.

Waarom luchtbevochtiger in huis?

In de ideale situatie ligt de luchtvochtigheid tussen de 40 en de 60 procent. Daalt de luchtvochtigheid tot onder de 40 procent, dan krijg je bijvoorbeeld last van droge ogen of een droge huid. Met een luchtbevochtiger zorg je ervoor dat de lucht in huis vocht opneemt, zodat de luchtvochtigheid weer op peil komt.

Related Posts