Waarom gebruik je een plectrum?

Waarom gebruik je een plectrum?

Voordelen. Met een plectrum is het eenvoudiger om constant te spelen. Omdat dit speelplaatje een vaste vorm heeft, kun je zonder moeite alle snaren even hard aanslaan. Als je alleen met je vingers speelt is dit een stuk lastiger.

Hoe dik moet een plectrum zijn?

Een plectrum van medium dikte is ongeveer 0,7 tot 1 mm dik. Dat is het meest voorkomend plectrum waar de meeste gitaristen dus gebruik van maken. Voor deze plectrum moet je al redelijk wat geoefend hebben want starten doe je vaak met een dunner plectrum.

Hoe moet je met een plectrum spelen?

Manier 1: leg het plectrum op het topje van je wijsvinger en klem het zachtjes met je duim vast. Manier 2: leg het op de zijkant van je wijsvinger en doe je duim erop. Wanneer je let op de plectrumtechniek van je favoriete gitaristen in de stijlen die je wilt spelen, kom je variaties op deze methodes tegen.

Wat is de beste plectrums voor beginners?

Ik adviseer een beginnende gitarist altijd te starten met een medium plectrum. Een plectrum kost vaak slechts 1 euro. Koop er direct een setje (of los) van verschillende medium diktes. Dan kan je direct testen welke voor jou het fijnst speelt.

Wat gebruiken ipv plectrum?

Speel je gitaar zonder plectrum, dan gebruik je je vingers. Dit wordt ook wel ‘fingerstyle’ of ‘fingerpicking’ genoemd. Een belangrijk voordeel daarvan is dat je meerdere gitaarsnaren precies tegelijk kunt aanslaan (hoewel plukken dan een beter woord is).

Wat is een goed plectrum?

Een medium plectrum heeft ongeveer een dikte tussen 0,7 en 1 mm wat meteen ook de meest voorkomende dikte is die door de meeste gitaristen wordt gebruikt. Hiervoor moet je ook al over enige speelervaring beschikken. Een dun plectrum is 0,3 tot 0,7 mm dik en is ideaal voor startende gitaristen.

Welke plectrum voor ukelele?

WHITEMlLL® Vilten plectrums zijn de ideale keus voor nylon snaarinstrumenten zoals de Ukelele of Spaanse Gitaar. Zo krijg je die warme authentieke sound zonder harde plastic klik en bescherm je de kast en snaren tegen slijtage.

Welke Duimplectrum?

Kies een duimplectrum die 1.5 mm tot 2.0mm breder is dan je duim. Zo klem je hem gemakkelijk vast en kan hij niet van je duim af glijden tijdens het spelen.

Hoe moet je je gitaar vasthouden?

Vingerzetting gitaar Laat je rechterhand gemakkelijk hangen op het verdikkende achterste gedeelte van de body. Wanneer je linkshandig bent is alles omgekeerd. De gitaar rust nu niet op je rechter, maar linkerbeen. Ook hou je de gitaarhals nu vast met je rechterhand.

Hoe speel je de gitaar?

Een gitaar is een snaarinstrument en wordt bespeeld met de vingers of met een plectrum. De gitaar met een klankkast heet een akoestische gitaar, waarbij het geluid (de trilling) van de snaar wordt versterkt door de klankkast.

Waar kan ik een plectrum kopen?

Snarenshop.nl heeft de grootste collectie plectrums online leverbaar. Van plectrums per stuk tot zeer voordelige 12-packs, 36-packs en 72-packs. Je kunt bij ons kiezen uit een groot assortiment Dunlop plectrums, signature artist plectrums, vingerplectrums en duimplectrums. Ook voor plectrums van.

Wat voor plectrum heb ik nodig?

Materiaal van de plectrum Hout, Bot, Hoorn, Plastic, Vinyl, Rubber etc… Ieder materiaal heeft z’n eigen karakter en zal jouw gitaar anders doen laten klinken. Echter, als beginnende gitarist schiet dit vaak z’n doel voorbij. Ik raad de beginnende gitaristen altijd een plectrum van vinyl of tortex aan.

Related Posts