Kan je dik worden van Cola Light?

Kan je dik worden van Cola Light?

Van af en toe een glaasje light-frisdrank word je niet vanzelf zwaarder. Er zit geen of minder suiker in dan in gewone frisdrank. Light-frisdrank drinken in plaats van gewone frisdrank kan daarom juist helpen om overgewicht te voorkomen. In veel light-dranken is (een deel van) de suikers vervangen door zoetstoffen.

Is cola Zero slechter dan gewone cola?

Laat je blikjes Cola Light en Zero links liggen omdat je altijd al dacht dat ze ongezonder zijn dan de variant mét suiker? De suiker die in de ‘gewone’ frisdranken zit is nog steeds schadelijker dan de zoetstoffen in bijvoorbeeld Light of Zero. Tenzij je nood aan energie hoog is, ga je dus best daarvoor.

Wat doet Coca Cola Light met je lichaam?

‘Dieetcola’ kan net, als gewone cola, insuline opwekken die je lichaam in de ‘vetopslagmodus’ zet. De combinatie van caféïne en aspartaam zorgt voor een kortstondig, verslavend pleziergevoel (‘high’), vergelijkbaar met de werking van cocaïne.

Hoeveel cola light mag je per dag drinken?

De voedingsrichtlijn adviseert daarom om niet meer dan een halve liter light dranken per dag te drinken. Krijg je geen problemen met je gebit en lukt het je om een gezond eetpatroon vol te houden dan zou je dus in principe anderhalve liter cola light per dag kunnen drinken, mocht je dat willen.

Waarom geen Cola Zero drinken?

Nochtans krijg je met Cola Zero geen suiker binnen. “Maar je houdt je lichaam wel verslaafd aan de zoete smaak door de artificiële zoetstoffen die erin zitten”, zegt Mullie. “Je krijgt de calorieën niet meer binnen van echte frisdrank, maar je tong blijft baden in zoetigheid, je blijft hunkeren naar zoet.

Is Cola Zero slecht voor de gezondheid?

Wat zijn de nadelen van Cola Zero?

Waarom geen light frisdrank drinken?

Waarom drink je dan toch beter niet te veel light–frisdrank? Zoetstoffen maken je té gewoon aan de zoete smaak. Om die reden geldt ook het advies om geen zoetstoffen toe te voegen aan koffie of thee. Het fosforzuur in de dranken is slecht voor je tanden.

Is Cola Zero slecht voor je lever?

Hoewel light-frisdranken geen fructose bevatten, zijn ze rijk aan aspartaam en karamel kleurstoffen: “Beide verhogen de insulineresistentie en dit kan leiden tot een vervette lever,” aldus Assy.

Related Posts