Kan ik koelvloeistof mengen?

Kan ik koelvloeistof mengen?

Rood, blauw, groen: je komt koelvloeistof in alle mogelijke kleuren tegen. De kleur dient slechts ter herkenning en heeft niets met de kwaliteit van doen. Het mengen van de verschillende soorten koelvloeistoffen wordt zowel door de autofabrikanten als door de koelvloeistofproducenten afgeraden.

Welke koelvloeistof moet ik hebben?

1. Protecton Koelvloeistof G12/G12+ – Kant & Klaar – 5 Liter. Protecton koelvloeistof is kant en klaar en de vloeistof kan zonder verdunning direct gebruikt worden en geeft bescherming tot -26° C. Protecton koelvloeistof beschermt het hele jaar tegen vorst en corrosie.

Welke kleur koelvloeistof moet er in mijn auto?

Welke soort koelvloeistof heb je nodig?

Kleur / type Geschikt voor
Blauw Mercedes, BMW, Opel, Saab, Volkswagen, Skoda, Audi, Seat, Bentley
Rood/roze (SP12, SP13 / G12, G12+, G12++, G13) De meeste personen autos. O.a VAG-modellen zoals Volkswagen, Skoda, Audi, Seat, Bentley
Transparant / geel Alle auto modellen

Kan je roze en blauwe koelvloeistof?

Mag je roze koelvloeistof mengen met blauwe koelvloeistof? Nee, niet doen! In de roze variant zitten andere additieven (zoals glycol) dan de blauwe versie.

Hoe vol moet de koelvloeistof zitten?

Wanneer de motor koud is, moet het expansievat voor ongeveer de helft gevuld zijn met koelvloeistof. En dat moet altijd zo zijn wanneer de motor koud is. Als dat niet het geval is, dan is er sprake van een te weinig aan koelvloeistof in het koelsysteem.

Wat is verschil tussen rode en blauwe koelvloeistof?

Blauwe koelvloeistof zou van het type G11 moeten zijn. De rode/roze betreft G12 koelvloeistof en beschikt weer over ander additieven waardoor ik vermengen met G11 tóch zou willen afraden. In het ergste geval zou dat bepaalde afdichtingen kunnen aantasten met lekkage als gevolg.

Welke koelvloeistof blauw?

Koelvloeistof met een blauwe kleur zijn over het algemeen vloeistoffen van het type G11. G11 is het oudste type koelvloeistof. In deze koelvloeistof zitten silicaten, dat zijn een soort zouten en dit maakt dat deze blauwe vloeistof goed geschikt is voor auto van 1997 of ouder.

Kan blauwe koelvloeistof bij roze?

Wat is het verschil tussen blauwe en roze koelvloeistof?

Wat zegt de kleur van koelvloeistof?

De additieven in de koelvloeistof verschillen ook, autofabrikanten stellen namelijk verschillende eisen. Koelvloeistof bestaat in verschillende kleuren. De kleur dient puur ter herkenning en heeft niets met de kwaliteit te maken. Tegenwoordig beschikken de meeste auto’s over rood/roze vloeistof, de G12 of de G12+.

Related Posts