Hoe snoei je een Forsythia?

Hoe snoei je een Forsythia?

Forsythia snoeien: zo doe je dat!

  1. Zoek bij uitgebloeide takken een jonge uitloper op die naar buiten groeit.
  2. Zet je snoeischaar vlak boven zo’n uitloper en knip de tak schuin af.
  3. Snoei ook ieder jaar enkele oude takken tot vlak boven de grond terug.
  4. Zorg dat er minimaal 3 tot 5 gezonde takken blijven staan.

Kan ik een Forsythia?

Forsythia of Chinees klokje is een winterharde bloeiende heester, die al vroeg in het voorjaar prachtig in bloei kan staan met een overvloed aan gele bloemen. De struik bloeit al, als de meeste planten zelfs nog geen blad hebben. De Forsythia valt dan ook overal in het straatbeeld op.

Hoe snel groeit een Forsythia?

Eigenschappen

Naam (Latijn) Forsythia intermedia ‘Spectabilis’
Groei per jaar Normaal 20-40 cm
Snoeien 1x per jaar
Winterhard Zeer goed
Wintergroen Nee

Hoe hoog wordt Forsythia?

Het Chinese klokje Forsythia x intermedia ‘Spectabilis’ wordt een grote bossige, opgaande struik tot 3 meter hoog en bloeit prachtig goudgeel. De bloemen zijn vrij groot. Dit is de meest voorkomende Forsythia. Met zijn rijke bloei luidt hij het voorjaar uitbundig in.

Waar plant je een Forsythia?

Plant de winterharde struik bij voorkeur in droge grond in de halfschaduw. U kunt het beste ook wat tuinplantengrond gebruiken. Het snoeien kan na de bloei tot enkele centimeters boven de grond. Er schieten nieuwe scheuten omhoog, van waaruit de plant het volgende jaar zal bloeien.

Waarom bloeit mijn Forsythia niet?

Verkeerd tijdstip van snoeien. Bij planten die in de periode maart tot eind juni bloeien, zitten de bloemknoppen al vanaf vorig jaar op de takken (bloei op oud hout). Snoei je deze soorten in het voorjaar dan knip je de bloemknoppen weg en zal de struik niet bloeien. Bijvoorbeeld Forsythia en Hydrangea macrophylla.

Hoe lang bloeit Forsythia?

De Forsythia is een prachtige gele struik die ook wel Chinees klokje wordt genoemd. Wanneer de forsythia in de bloei staat kun je rekenen op een prachtige voorjaarstuin met veel kleur. De forsythia bloeit van februari tot en met april en heeft dan heel veel goudgele bloemen.

Hoe plant je een Forsythia?

Related Posts