Hoe maak je bruine suiker?

Hoe maak je bruine suiker?

De bruine variant heet bruine suiker en in België soms cassonade. Het wordt gemaakt door aan fijngemalen, witte, geraffineerde suiker een oplossing van invertsuiker toe te voegen. Karamel en suikerstroop of melasse geven de basterdsuiker meer smaak en een gele of bruine kleur.

Hoe kan ik bruine suiker weer zacht?

Zo ga je te werk:

  1. Doe de verharde bruine suiker in een microgolfovenbestendige kom.
  2. Maak een velletje keukenpapier vochtig (knijp het goed uit, want het mag niet té nat zijn) en leg het bovenop de suiker.
  3. Zet de kom in de microgolfoven en laat ‘m zo’n 20 seconden draaien.
  4. Is de suiker nog niet zacht genoeg?

Hoe kun je uit bruine suiker witte suiker maken?

Zorg dat de suiker helemaal smelt en laat dan het mengsel een paar minuten koken. Voor het maken van witte basterdsuiker is een blanke suikerstroop belangrijk. Als de suikersiroop begint te verkleuren haal je de pan van het vuur. Voor de (licht)bruine basterdsuiker kun je de stroop wel langer door laten koken.

Hoe moet je bruine suiker bewaren?

– Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen, kun je de suiker het beste luchtdicht bewaren. Bijvoorbeeld in een weckpot of een goed afsluitbare plastic zak. Zet deze op een droge en koele plek.

Hoe krijg je donkere basterd suiker weer zacht?

Door een wisselende temperatuur en een vochtige omgeving kan de suiker hard worden. Door marshmellows, schijfjes appel of sneetjes brood toe te voegen of door een vochtige theedoek eroverheen te leggen, wordt vocht onttrokken en wordt de suiker weer zacht.

Kan bruine suiker bederven?

Suiker is een zoetstof die nooit over de datum gaat. Zowel bruine, witte als in poedervorm. Let wel op bij met name basterdsuiker dat je het écht luchtdicht verpakt: zodra er vocht bij komt ontstaan er harde klonten. Helaas zijn niet alle soorten azijn oneindig houdbaar, maar witte azijn gelukkig wel!

Hoe bewaar ik bruine basterdsuiker?

Basterdsuiker is gevoelig voor wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Je kunt basterdsuiker het beste in de originele verpakking in een goed afsluitbare bus bewaren.

Hoelang kan je bruine suiker bewaren?

Basterdsuiker bestaat uit zuivere kristalsuiker en is daardoor onbeperkt houdbaar.

Related Posts