Hoe hoog wordt kornoelje?

Hoe hoog wordt kornoelje?

Cornus alba ‘Kesselringii’ geeft een purper, bijna zwart winterbeeld. De bloemen van de witte kornoelje zijn wel wit en bloeien in mei en juni. Plant haar in de zon of halfschaduw. Deze middelgrote heester wordt, net als vele variëteiten, circa 3 m hoog, dus is het slim om hem achteraan in de border te plaatsen.

Hoe kornoelje verzorgen?

Rode kornoelje staat het liefst op licht vochtige grond. Zeker in de eerste twee jaar heeft de rode kornoelje in droge periodes nog extra water nodig. Bij extreme en lange hittegolven met droogte is het verstandig om af en toe ’s avonds flink water te geven.

Hoe hoog wordt de Cornus Kousa?

Specificaties

Plantgroep Sierheesters meer…
Bloeitijd mei – juni
Wintergroen Nee
Planthoogte 300 cm – 400 cm
Grondsoort elke goede tuingrond

Hoe snel groeit een kornoelje?

Bijzondere kornoeljes Onder het geslacht Cornus zijn ook soorten die weinig aandacht krijgen, maar zeker net zo mooi zijn als de bekende Cornus kousa. Bijvoorbeeld Cornus florida, een struik of kleine boom met een bijna horizontale vertakking. Het is een langzame groeier, bij ons meestal niet hoger dan twee meter.

Hoe snoei je kornoelje?

Bij de meeste soorten is een lichte vormsnoei nodig om een goed gevormde struik te krijgen. Dit kan in de winter maar ook prima in de zomerperiode. Gaat het om de gekleurde takken snoei de hele struik dan jaarlijks of om de drie jaar sterk terug in het vroege voorjaar. Jonge scheuten hebben namelijk de felste kleur.

Kan je een krentenboompje klein houden?

Krentenboompje of Amelanchier Boom is namelijk een nogal overdreven woord voor de ‘krent’. Hij kan zeker ettelijke meters hoog en breed worden, maar laat zich ook moeiteloos in toom houden, tot aan bonsai-formaat toe.

Kun je een krentenboom klein houden?

De loten die zich daarna gaan vormen bloeien dan pas het jaar daarop. Het voordeel van dit boompje/struikje is dat je hem in iedere tuin kwijt kunt. Hij is heel klein te houden, dus past zelfs in een patiotuin. Maar heb je de ruimte om hem te laten groeien kan hij wel 10-12 meter worden.

Related Posts