Welk voedsel vermijden bij opgeblazen gevoel?

Welk voedsel vermijden bij opgeblazen gevoel?

Eet minder vet en suiker Teveel suiker of vet kan resulteren in verschillende darmproblemen, zoals diarree, buikpijn of een opgezet gevoel. Probeer inname van voedingsmiddelen met veel suiker en/of vet daarom te vermijden of in elk geval te matigen.

Wat vermijden bij opgeblazen gevoel?

Een opgeblazen buik is onaangenaam, maar kun je met een paar trucjes minimaliseren of zelfs voorkomen. Vermijd gasvormende voedingsmiddelen zoals kool, onrijp fruit, peulvruchten, volle melk en yoghurt, volkorenbrood en koolzuurhoudende dranken, koffie en zwarte thee.

Welk fruit veroorzaakt winderigheid?

Voedingsmiddelen die veel fructose bevatten, zoals vruchtensap en gedroogd fruit. Fructose wordt deels in de darm omgezet door bacteriën waarbij gasvorming optreedt. Producten met polyolen, dat zijn bepaalde zoetstoffen. De opnamen van polyolen in de dunne darm is gering.

Welke voeding zorgt voor opgeblazen buik?

10 tips bij een opgeblazen buik

 • Eet mager vlees of vis en vezelrijk voedsel zoals zilvervliesrijst.
 • Drink voldoende water.
 • Regelmatige lichaamsbeweging.
 • Kauw stevig op je eten en neem de tijd hiervoor.
 • Eet met regelmaat.
 • Vermijd ‘gas opwekkend’ eten.
 • Eet rustig.

Wat kun je doen voor opgeblazen gevoel?

Dit kan helpen tegen een opgeblazen gevoel: Tip 1: drink heet water of een kop thee (met name kamille, gember of groene thee). Warme dranken hebben namelijk een positieve invloed op je spijsvertering. Tip 2: maak na het eten van een maaltijd een (kleine) wandeling.

Welke medicatie tegen opgeblazen gevoel?

Tabletten met de stof dimeticon of simeticon helpen om gasvorming tegen te gaan. Hierdoor wordt een opgeblazen gevoel in buik of maag verminderd. Ook pepermuntoliecapsules kunnen helpen bij krampen in het maagdarmkanaal en bij winderigheid en buikpijn.

Wat geeft een opgeblazen gevoel?

Een opgeblazen gevoel of opgeblazen buik is meestal onschuldig en wordt veroorzaakt door gas in het darmstelsel. Vaak gaat het gepaard met winderigheid, boeren of andere maagdarmklachten. De gasvorming ontstaat door darmbacteriën en door lucht die je inslikt. Soms is er een onderliggende (maagdarm)aandoening.

Wat vermijden bij winderigheid?

Vermijd producten die voor extra gasvorming zorgen, zoals koolzuurhoudende frisdranken, en bier. Ook lightproducten kunnen boosdoeners zijn, met name omdat zoetstoffen als sorbitol, xylitol en maltitol kunnen leiden tot winderigheid.

Welk fruit bij darmklachten?

Bananen zijn zeer effectief bij het behandelen van maagproblemen omdat ze nuttig zijn bij het herstellen van de darmfunctie en omdat ze kunnen helpen bij de behandeling van diarree. Ze zijn rijk aan elektrolyten en kalium, die helpen bij het herstellen van een goede spijsvertering.

Waarom is je buik in de avond dikker?

In de ochtend opstaan met een strak lichaam en ’s avonds voor het slapen gaan eindigen met een opgezette, opgeblazen buik. Het overkomt vooral veel vrouwen en het heeft te maken met de darmflora en de hormoonhuishouding van de vrouw.

Wat te doen bij een onrustige buik?

Medicijnen bij een prikkelbare darm

 1. Bulkvormers (bijvoorbeeld psylliumvezels) kunnen alle patiënten met PDS proberen, dus ook bij diarree.
 2. Tegen diarree kunt u loperamide gebruiken.
 3. Antidepressiva kunnen de PDS-klachten verminderen.
 4. Bij verstopping wordt ook wel magnesiumhydroxide gebruikt.

Wat kun je het beste doen tegen buikpijn?

Leg een warme kruik tegen je buik of masseer je buik om de pijn te verlichten. Neem eventueel een pijnstiller (bijvoorbeeld paracetamol) tegen de pijn. Drink kruidenthee. Bepaalde kruiden, zoals pepermuntblad, citroenmelisseblad en zoethoutwortel, kunnen helpen tegen buikpijn.

Related Posts