Welk gerecht bij grenache?

Welk gerecht bij grenache?

Lekker en licht. Veel lichte recepten passen goed bij een Spaanse rosé wijn. De Rosado gaat goed samen met koude gerechten, zoals een overheerlijke rundercarpaccio. Combineer de wijn ook met een pasta met zalm.

Hoe smaakt Tempranillo?

De druif heeft weinig zuur en is vrij zacht en fruitig van smaak. Tempranillo wijnen hebben medium- tot veel body en bevatten aroma’s van rood fruit (kers) en leer. Je proeft lichte tannines. Voor beginnende tempranillo drinkers is de smaak vaak vergelijkbaar met die van cabernet sauvignon of sangiovese.

Hoe zeg je Verdejo?

Cava en verdejo In het Spaans wordt een v een zachte b, maar om nou een ‘caba’ te bestellen… Een gekke samentrekking vinden we bij de druif verdejo. De j wordt dan wel correct als een g uitgesproken, maar als je de v ook als een b uitspreekt, ben je een aansteller.

Hoe spreek je merlot uit?

Kies en klik een uitspraak.

Fronsac Fuissé Fumé
Languedoc Mâcon merlot
Minervoi Margaux Médoc
Meritage Musigny Meursault
Nebbiolo Olorosso Pouilly

Hoe drink je Tempranillo?

De wijn sluit goed aan op gerechten uit de mediterrane keuken en op verschillende vleessoorten. Jonge tempranillo wijn is heerlijk bij lamsvlees en de oudere varianten bij vele soorten rood vlees, zowel gegrild als gebakken. Stoofpotjes, paella of tapas zijn ook goede gerechten om deze wijnen bij te serveren.

Wat is Tempranillo?

De Spaanse tempranillo-druif lijkt op het eerste gezicht een druif met veel temperamant: een mooie, intense, donkere kleur, grote druiven aan de tros en een dikke schil. De naam tempranillo betekent ‘vroeg’ in het Spaans. Deze druif rijpt namelijk vroeger in het seizoen dan andere druivenrassen.

Welk gerecht bij vermentino?

Vermentino & Spijs Het hartige karakter en de complexe smaken van deze druif maakt de Vermentino goed in te zetten als eetwijn! Vette vis, gevogelte en varken doen het goed. Evenals bloemkool, mandarijn en verse kazen. Alles met veel kruiden en knoflook!

Related Posts