Wat voor soorten hout heb je?

Wat voor soorten hout heb je?

Houtsoorten

 • Beukenhout. Beukenhout is een harde hout soort die zowel gestoomd als ongestoomd te verkrijgen is.
 • Eikenhout (Europees) Een belangrijke eigenschap van eikenhout is dat het niet snel rot.
 • Esdoorn (Amerikaans) Esdoornhout is naast heel hard ook heel compact.
 • Essenhout.
 • Grenenhout.
 • Larikshout.
 • Padouk.
 • Purperhart.

Welk hardhout soorten zijn er?

Hardhout is afkomstig van breedbladige loofbomen. Bekende hardhoutsoorten zijn eiken, walnoot en mahonie. Deze bomen groeien langzaam, waardoor hardhout duurder is dan zachthout. Er bestaat ook tropisch hardhout, zoals teak.

Welke houtsoort lijkt op Mangohout?

Mango hout kan vergeleken worden met teak, maar door zijn specifieke structuur heeft het toch zijn eigen karakteristieke uitstraling. Elke boom is uniek en daardoor is ook elk meubelstuk uniek. In het hout merk je duidelijk knoesten en haarscheurtjes.

Wat is mooi hout?

De lichte kleur van eikenhout past mooi in bijna ieder interieur. Eikenhout is hartstikke stevig en wordt vaak glad afgewerkt. Bovendien leent eikenhout zich uitstekend voor het lakken of verven in een bepaalde kleur.

Welk hout is makkelijk te verven?

Als je grenen- en vurenhout goed lakt of schildert, blijft het hout mooi en gaat het lang mee. Op sommige plekken binnenshuis zijn hardere houtsoorten beter, bijvoorbeeld voor een vloer, drempels en meubels die zwaar belast worden. Kies dan bijvoorbeeld voor beuken, eiken of essen, dit zijn Europese soorten hardhout.

Hoe weet ik wat voor hout mijn tafel is?

Elk stuk hout dat wij voor jouw meubel selecteren, is uniek van structuur, nerf en kleur. Scheuren, kleine gaatjes, oneffenheden en noesten zijn natuurlijke kenmerken die de echtheid van het hout typeren. Dit zijn geen materiaalfouten, maar een handtekening die de natuur aan het hout heeft meegegeven.

Welke houtsoort is nog meer van loofbomen?

Gemiddeld is naaldhout lichter en zachter dan loofhout, al is het zachtste loofhout zachter dan het zachtste naaldhout. Net als bij loofhout is de boomsoort en het groeiklimaat bepalend voor de hardheid van het hout.

Welke Tuinhout?

Specialist in tuinhout

 • Douglas hout. Deze duurzame houtsoort wordt vaak gebruikt bij de bouw van overkappingen en pergola’s.
 • Vurenhout. Vurenhout dankt zijn populariteit in Nederland aan het feit dat het gemakkelijk te bewerken is en laag in de prijs.
 • Eikenhout.
 • Grenen.

Welk hout lijkt op teak?

Het hout komt van de douglasspar. Het hout is sterk en heeft daarom ook een hoge duurzaamheid, ideaal voor onder andere tuinmeubels, maar het hout kan eigenlijk voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Het tropisch hardhout meranti is duurzamer en goedkoper dan teakhout.

Welk hout lijkt op notenhout?

Een eetkamertafel van notenhout of een kast kent dan ook geen vergelijk. Het donkere hout is ook goed te combineren met een lichtere houtsoorten of als details in meubels die gemaakt zijn van bijvoorbeeld essenhout, iepenhout, esdoornhout, kersenhout of eikenhout.

Wat voor hout is acaciahout?

Acaciahout is een massieve loofhoutsoort die afkomstig is van eco-vriendelijke plantages. De artistieke kenmerken van acacia zijn de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen. Haarscheuren, windbarsten, oneffenheden en noesten zijn littekens die het leven van de boom weergeven.

Wat is het beste hout voor meubels?

Het beste hiervoor zijn houtsoorten zoals teak, merbau, meranti, eiken, steigerhout of exterieur multiplex. Er wordt vaak voor een massieve hout gekozen zoals teak, merbau, meranti, eiken of steigerhout omdat dit over het algemeen mooier wordt gevonden dan een tuintafel van multiplex exterieur.

Related Posts