Wat te doen met uitgebloeide Yucca?

Wat te doen met uitgebloeide Yucca?

Volgend jaar gaat deze plant een of meer nieuwe koppen maken en die zullen over 2 of 3 jaar weer kunnen gaan bloeien. Je kan dus zonder gevaar de uitgebloeide bloemsteel weg knippen. Pas wel even op je ogen als je gaat knippen, de bladpunten zijn erg scherp.

Hoe snel groeit Yucca?

De stammen voor de Yucca worden geïmporteerd uit Zuid-Amerika. De planten groeien daar op koffieplantages waar zij de koffieplanten van schaduw voorzien. Yucca’s groeien ongeveer 30 centimeter per jaar en worden na een aantal jaren gesnoeid.

Hoelang bloeit een Yucca?

De nederlandse naam is Palmlelie, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 40 cm.

Hoe vaak bloeit een Yucca buiten?

De bloemkleur is roomwit. Na een jaar van bloei wil de plant wel eens een jaar overslaan alvorens opnieuw te bloeien. Alhoewel zijn uiterlijk anders doet vermoeden, is de Palmlelie goed winterhard en blijft hij zijn groene bladeren behouden in de winter. De palmlelie houdt van een drogere zonnige plaats in de tuin.

Hoe vaak bloeit de Yucca?

Na enkele jaren bloeit de Yucca filamentosa op opvallende wijze met rijkelijk veel roomwitte bloemen, gegroepeerd in bloemkegels (soms tot 3 meter hoge bloemstengels). Deze palmlelie houdt van een standplaats in volle zon of lichte schaduw en doet het goed op iedere goed gedraineerde bodem.

Hoe groot kan een Yucca worden?

De plant kan soms wel 2,5 meter hoog worden! Daarbij zijn er wel meer dan 40 soorten verschillende Yucca planten.

Kan je een Yucca buiten zetten?

De Yucca is een makkelijk kamerplant, omdat de plant water opslaat in de stam en je hierdoor de plant weinig water hoeft te geven. De plant staat verder het liefst op een standplaats met veel licht. De Yucca is niet vorstbestendig, dus minder geschikt voor buiten. De Yucca is familie van de Beaucarnea.

Kan een Yucca buiten in de winter?

Yucca’s zijn over het algemeen zeer winterhard, de plant zal niet zozeer leiden onder de kou, maar eerder kapot gaan door het vocht. Het is toch aan te raden in de winter, wanneer het over het algemeen het vochtigst is, in januari/februari, de kruin van de plant te beschermen met een doorzichtbare plastic zak.

Waarom wordt mijn Yucca bladeren geel?

Gele bladeren bij een Yucca zijn vaak het gevolg van te veel water. Mocht het zo zijn dat de bladeren gaan hangen, normaal gesproken staan ze in een spitse puntpositie, is dit ook een teken van een teveel water. Sla voor een paar weken de watergift over om deze vervolgens te hervatten met een kleinere hoeveelheid.

Related Posts