Wat is het verschil tussen bruine rum en witte rum?

Wat is het verschil tussen bruine rum en witte rum?

Witte rum: heldere witte rum. Bevat vrij weinig smaken naast de algemene zoete smaak van rum. Bruine rum: door rijping op houten vaten heeft de rum een bruine kleur. Smaken die je terugvindt zijn vol aroma’s zoals bijvoorbeeld specerijen.

Wat is de beste witte rum?

De klassieker onder de rums De bekende Bacardi Carta Blanca rum uit Cuba. Bacardi rum is een aromatische witte rum met onderscheidende smaken van amandel en vanille, ontwikkeld in wit eikenhouten vaten en gevormd door een geheime mix van houtskool voor de kenmerkende zachtheid.

Waar wordt witte rum van gemaakt?

De basis van Rum is suikerriet. De kwaliteit hangt dan ook af van welk soort suikerriet je gebuikt maakt. Daarnaast wordt er water en gist aan het proces toegevoegd zodat het mengsel kan fermenteren. De rum gaat door een rijpingsproces van minimaal een jaar lang na het distillatieproces.

Hoe ruikt rum?

Smaken die je terugvindt zijn vol aroma’s zoals bijvoorbeeld specerijen. Flavored rum: ofwel, rum met een smaakje. En die smaken komen vooral uit fruit dat mee-gedistilleerd tijdens het productieproces. Denk aan banaan, mango, sinaasappel of bijvoorbeeld kokos.

Waar is de rum in de aanbieding?

Winkels waar rum vaak in de folder staat

 • DirckIII.
 • Jan Linders.
 • Poiesz.

Welke witte rum?

De bekendste witte Rum is de Bacardi Carta Blanca en wordt voornamelijk gemixt met cola of gebruikt voor in een cocktail. Dit soort Rum wordt ook wel de jongste van alle soorten genoemd.

Welke rum is goed?

Top 10 Rum

 • Santa Teresa 1796.
 • APPLETON ESTATE 21 YEARS.
 • FLYING DUTCHMAN DARK NO.3.
 • ABUELO 12 YEARS.
 • BRUGAL 1888.
 • Plantation Rum Barbados Extra old 20 Year.
 • SAILOR JERRY SPICED VANILLA.
 • ZACAPA CENTENARIO XO.

Waar valt rum onder?

Een sterke drank is dus een drank met een hoog alcoholpercentage. Dit zijn er nogal wat. Dit zijn de categorieën sterke drank: cognac, gin, rum, sambuca, tequila, vodka, whisky, likeuren & shotjes. Onder deze categorieën vallen de bekende dranken, die de meeste mensen wel kennen.

Waar is bruine rum van gemaakt?

Rum wordt bereid uit de bijproducten van suikerriet (met name melasse) of soms uit vers suikerriet sap of suikerrietsiroop. Door fermentatie ontstaat alcohol en door destillatie wordt, afhankelijk van de toegepaste methode, een drank met een hoger alcoholgehalte van tussen de 65 en de 95 volumeprocent verkregen.

Welke rum drink je puur?

Je kunt rum puur drinken We zouden je niet direct aanraden om witte rum puur te drinken, maar bruine rum is daar zeer geschikt voor. Denk daarbij aan Havana Club’s Selecion de Maestros of Zacapa aged rum. Deze rums zijn net even wat zoeter, waardoor je ze uitstekend puur of met een ijsklontje kunt drinken.

Hoe moet je rum bewaren?

– Rum is eigenlijk onbeperkt houdbaar Alleen kan wel de smaak verliezen wanneer het veel in contact staat met de zon. – Het beste kunt u rum koel en droog bewaren. De fles kan in de koelkast, maar het is niet perse nodig om de smaak te behouden.

Related Posts