Wat is gezonder pindakaas of Amandelpasta?

Wat is gezonder pindakaas of Amandelpasta?

Ter vergelijking: een eetlepel pindakaas bevat 96 calorieën en 8,2 g vet (waarvan 4,2 g enkelvoudig onverzadigd, 2 g meervoudig onverzadigd, 1,7 g verzadigd). Daarnaast bevat het 3,6 g koolhydraten, 1,7 g suiker en 3,6 g eiwit. Amandelboter daarentegen bevat iets meer calorieën, namelijk 98 calorieën per eetlepel.

Wat is beter pindakaas of notenpasta?

Ook wanneer je jouw deel wil bijdragen aan de bescherming van het milieu, kies je best voor pindakaas. Vind jij vitaminen en mineralen belangrijker? Dan kun je beter kiezen voor een andere notenpasta zoals amandelpasta die veel vitamine E bevat.

Is notenpasta gezonder dan pindakaas?

100% pindakaas of notenpasta zonder toegevoegd suiker en zout valt in de Schijf van Vijf. Deze soorten zijn dus gezond broodbeleg, ook voor je kind. Aan veel potten pindakaas en notenpasta is zout en suiker toegevoegd. Dat is een minder gezonde keuze.

Wat is gezonder pinda of amandel?

Als je kijkt naar de voedingswaarde van de pinda ten opzichte van de amandel dan zitten de twee goed bij elkaar in de buurt. Het verschil in caloriën is te verwaarlozen en als je kijkt naar de verdere voedingswaarde dan heeft de amandel meer vezels, is lager in natuurlijke suikers en bevat meer magnesium.

Hoe gezond is amandelboter?

Conclusie? Kortom: zowel pindakaas als amandelboter zijn gezond. Hoewel amandelboter iets hoger is in enkelvoudig onverzadigde vetzuren en bepaalde micronutriënten, is pindakaas nog steeds een geweldige bron van gezonde vetten. Bovendien is het aanzienlijk goedkoper dan amandelboter.

Wat is de gezondste notenpasta?

1/ AmandelpastaDe gezondste notenpasta by far. Amandelpasta bevat meer vetten dan pindakaas, namelijk 12,2 gram per twee eetlepels, maar is toch een stuk gezonder. De reden? Het zijn gezondere vetten.

Welke notenpasta is het gezondst?

Is Calve Pindakaas slecht voor je?

Gebruik Calvé Pindakaas als onderdeel van een gezonde voeding en leefstijl. Bron van eiwitten, rijk aan onverzadigde vetten. Bron van vitamine B3, vitamine E, Magnesium, Zink en Fosfor. Calvé werkt continu samen met haar pindaboeren aan het verder verduurzamen van de pindateelt.

Related Posts