Wat is er met BlackBerry gebeurd?

Wat is er met BlackBerry gebeurd?

Hoewel TCL tevreden was met de samenwerking maakte het in Februari dit jaar bekend te stoppen als fabrikant van BlackBerry telefoons. Het contract met BlackBerry loopt tot 31 augustus 2020 en wordt niet verlengd.

Wat is de nieuwste BlackBerry?

Sinds augustus 2020 maakt het Canadese merk onderdeel uit van het Amerikaanse OnwardMobility. Tijdens de bekendmaking sprak het bedrijf tevens het voornemen uit om in 2021 de eerste BlackBerry 5G Android smartphone met fysiek toetsenbord te lanceren.

Hoe werkt PGP telefoon?

Een PGP-telefoon maakt gebruikt van RSA 4096 bits AES256-encryptie. Dit houdt in dat het bericht in een willekeurige volgorde en volgens een asymmetrische vorm wordt verstuurd waardoor hackers er nooit een bericht van kunnen maken. Je kan je voorstellen dat je deze telefoon dan ook niet in de gewone winkel kan kopen.

Waarom is BlackBerry veilig?

Waarom Blackberry? Omdat Blackberry goed overweg kan met versleutelen van informatie. Dat gebeurt via PGP, Pretty Good Privacy. De politie kan de berichten die zijn verstuurd via PGP niet lezen, zodat criminelen geen boeventaal meer hoeven te gebruiken als: opa heeft de wintervoorraad aangevuld.

Is PGP legaal?

De via een PGP-telefoon verstuurde berichten konden lange tijd niet door de politie worden onderschept. In beide zaken is er geen rechtstreeks verband met een strafbaar feit. In de zaak uit 2021 heeft de rechtbank bewezen geacht dat de verdachte voorbereidingshandelingen voor opiumdelicten heeft verricht.

BlackBerry raadt die gebruikers aan een nieuw toestel te kopen. De aankondiging geldt niet voor Android-toestellen die uitkwamen onder het BlackBerry-merk. TCL bracht de KeyOne en Key2 uit, terwijl BlackBerry zelf de Priv heeft verkocht.

Is BlackBerry nog te koop?

BlackBerry-smartphones op BlackBerry OS 7.1 of BlackBerry 10 stoppen op 4 januari 2022 met functioneren. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt. Op die datum trekt het bedrijf de stekker uit de backend van de eigen besturingssystemen.

Related Posts