Wat is een goede reden om vrij te vragen?

Wat is een goede reden om vrij te vragen?

“Ik heb een afspraak” Een afspraak met de dokter of met een overheidsinstelling mag je niet missen en is altijd een goede reden om een dag vrij te vragen.

Waarom ziekmelden?

Ziekmelding. Als u ziek bent, moet u zich direct ziek melden bij uw werkgever. Uw werkgever mag geen medische informatie van u vragen. Wel mag uw werkgever vragen of u ziek bent door een bedrijfsongeval.

Hoe vertel ik mijn baas dat ik ziek ben?

5 tips

  • Zend geen mailtje, maar bel je baas om het slechte nieuws te melden, niet vijf minuten voordat je op je werk moet zijn maar zo vroeg mogelijk.
  • Excuseer je voor het ongemak dat je door je afwezigheid veroorzaakt.
  • Hou het telefoontje beknopt.
  • Ook een gemaakt hoestje of schorre stem zijn écht niet nodig.

Kan een werkgever je verplichten om te komen werken als je ziek bent?

Uw werkgever kan en mag niet bepalen dat u niet ziek bent en (weer) moet komen werken. Zolang u niet bij de bedrijfsarts bent geweest en/of de bedrijfsarts niet heeft geconcludeerd dat u weer in staat bent om (eigen of passende) werkzaamheden te verrichten hoeft u dus ook niet te werken.

Wat mag wel en niet bij ziekmelding?

De werkgever mag wel vragen naar noodzakelijke informatie rondom je ziekte. Bijvoorbeeld hoe lang je denkt dat je thuisblijft, of je enigszins in staat bent om thuis wat te werken, of er afspraken verzet moeten worden en hoe je te bereiken bent. Het is niet toegestaan om te vragen naar de aard en oorzaak van de ziekte.

Hoe werkt ziekmelden bij UWV?

U meldt zich uiterlijk op de tweede ziektedag bij UWV ziek via UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service en contact. Hiermee vraagt u automatisch een Ziektewet-uitkering aan.

Hoe zeg je dat je ziek bent?

5 tips

  1. Zend geen mailtje, maar bel je baas om het slechte nieuws te melden, niet vijf minuten voordat je op je werk moet zijn maar zo vroeg mogelijk.
  2. Excuseer je voor het ongemak dat je door je afwezigheid veroorzaakt.
  3. Hou het telefoontje beknopt.
  4. Ook een gemaakt hoestje of schorre stem zijn écht niet nodig.

Related Posts