Wat betekent VKA?

Wat betekent VKA?

VKA is de afkorting voor Vitamine K-antagonisten. Deze standaard is een tabel die is samengesteld in samenwerking tussen de Federatie van Nederlandse Trombosediensten (FNT) en de Koninklijke Maatschappij ter bevordering der Pharmacie en de Stichting Health Base.

Wat is de afkorting van Nederland?

Afkortingen EU-lidstaten

Label Lidstaat
LT Litouwen
LU Luxemburg
MT Malta
NL Nederland

Wat is de afkorting BL?

1) Aanhef van brieven 2) Aanhef van een brief 3) Benevole lector 4) Benevole lector, welwillende lezer (afk.) 5) Bladzijde 6) Briefaanhef 7) Briefopschrift 8) Briefopschrift (afk.) 9) Bronzen leeuw (afk.)

Wat zijn vitamine K antagonisten?

Vitamine K-antagonisten, ook wel cumarinederivaten genoemd: remmen het enzym vitamine K-epoxide-reductase waardoor de vitamine K-cyclus onderbroken wordt. vitamine K-antagonisten hebben geen invloed op de reeds gevormde stollingsfactoren II, VII, IX en X.

Wat is de afkorting van nader overeen te komen?

n.o.t.k. – afkorting 1. nader overeen te komen ♢ aangeboden een elektrische fiets, prijs n.o.t.k. Afkorting: n.o.t.k.

Wat is een BK?

Bk is de afkorting van: berkelium, een element. BK-Gas, BK LPG enzovoort: een distributiemaatschappij voor lpg: Bessel-Kok. BK pannen, een merk van kookgerei, oorspronkelijk van de fabrikant Berk Kampen.

Welke bloedverdunners zijn vitamine K remmend?

Stofnamen van vitamine K-remmende antistollingsmiddelen zijn acenocoumarol en fenprocoumon, die onder de merknamen Sintrom en Marcoumar in de handel zijn.

Welke bloedverdunners vitamine K?

Wie bloedverdunners slikt, moet oppassen met vitamine K. Deze vitamine is nodig voor de aanmaak van stollingseiwitten. De meest gebruikte bloedverdunners (acenocoumarol en fenprocoumon) zijn vitamine-K-antagonisten: ze vangen vitamine K weg en zorgen ervoor dat je minder stollingseiwitten maakt.

Wat is de afkorting van figuur?

1) Afbeelding 2) Figuur 3) Figuur (afk.)

Wat is BK medisch?

BK virus in met name relevant in patiënten na niertransplantatie. De uitslag is negatief wanneer geen genoom wordt aangetoond. De interpretatie van positieve uitslagen in afhankelijk van soort materiaal en immuunstatus van de patiënt.

Welke bloedverdunners trombosedienst?

Sinds een aantal jaren zijn nieuwe antistollingsmiddelen beschikbaar. Het betreft de middelen dabigatran (Pradaxa®), rivaroxaban (Xarelto®), apixaban (Eliquis®) en edoxaban (Lixiana®).

Related Posts