Wat betekenen de cijfers op de lens?

Wat betekenen de cijfers op de lens?

De getallen voor diafragma opening zijn vaak op de rand van de lens te vinden, of aan de voorkant bij de lensdop. Soms staat er een serie getallen. Dat kan bijvoorbeeld zoiets zijn: ‘1:2.8-4’. Dat betekent dat de lens helemaal uitgezoomd een maximale opening van 2.8 heeft, maar wanneer je inzoomt verandert deze naar 4.

Wat is beter af-P of af s?

De afkorting AF staat voor Auto Focus oftewel automatische scherpstelling en geeft aan dat het objectief over deze functionaliteit beschikt. De P in AF-P staat voor “Pulse”. AF-P objectieven geven informatie aan de camerabody door over de scherpstelafstand en het diafragma en hebben dus geen diafragmaring meer nodig.

Wat zeggen de MM van een lens?

Hoe lager dus het aantal millimeters, hoe meer je in beeld krijgt, dus hoe meer je beeld helemaal uitgezoomd lijkt. Dit is ideal voor landschappen en weidse shots. Hoe meer millimeters, hoe meer je kunt inzoomen en des te minder krijg je in beeld.

Wat betekent 55 200 op de lens?

De Canon EF-M 55-200 is een compact zoomobjectief voor EOS-M camera’s dat u dichter bij uw onderwerp brengt. Een ideale reislens om de mooiste foto’s mee te maken. Het grote zoombereik van 55-200mm maakt het een zeer veelzijdige lens.

Hoeveel mm lens heb ik nodig?

Voor het fotograferen van gebouwen en interieurs is het belangrijk dat er veel op de foto past. Kies voor lenzen die geheel of deels binnen een zoombereik van 17 tot 50 mm vallen. Daarnaast is het belangrijk dat de lijnen van het gebouw niet te veel vervormen (vertekening).

Hoe werkt een cameralens?

Een fotografisch objectief is het onderdeel van een fotocamera, dat dient om een object op de film of de beeldsensor af te beelden. Het objectief wordt op het te fotograferen object gericht. Het objectief kan uit één lens bestaan (zoals bij de ouderwetse boxcamera’s), maar omvat meestal meerdere lenzen.

Wat betekent Nikon F Mount?

Aanpassingen in objectiefontwerp en -technologie hebben ertoe geleid dat de koppeling en elektrische communicatie tussen de camera en het objectief in de loop der tijd zijn verbeterd. Deze ontwerpwijzigingen kunnen worden onderverdeeld in de volgende objectieftypen.

Wat is een FX camera?

Een DX-sensor is tweederde van het formaat van een FX-sensor en is 24 mm x 16 mm groot. Met de DX-sensor kunnen er lichtere en kleinere camera’s worden gemaakt die nog steeds een erg hoge beeldkwaliteit hebben.

Welke lens voor Canon m50?

Aanbevolen lenzen

  • EF-M 22mm f/2 STM. Een kleine platte lens met een groot f/2-diafragma, ideaal voor portretten en bij weinig licht.
  • EF 50mm f/1.8 STM.
  • EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM.
  • EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM.
  • EF 70-200mm f/4L IS II USM.
  • EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM.
  • EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM.

Wat is een goede lens voor straatfotografie?

Zoals hierboven beschreven, werkt een brandpuntsafstand van 50mm goed voor straatfotografie. Hiermee maak je mooie portretten van mensen op straat. Maar als je ook meer soorten fotografie wilt toepassen, gebruik je een allround zoomlens. Kies bijvoorbeeld voor een 24-70mm lens.

Related Posts