Waarom zijn aubergines gezond?

Waarom zijn aubergines gezond?

Naast vitamine C bevat aubergine nog andere krachtige antioxidanten: anthocyaninen. Deze stoffen geven de groente zijn dieppaarse kleur en helpen eveneens onze cellen tegen schadelijke vrije radicalen te beschermen. Daarnaast is aubergine rijk aan solasodine rhamnosyl glycosiden (SRG’s).

Welke groenten zijn ongezond?

10 groenten die niet zo goed voor je zijn als je denkt

 • Paprika. Groenten uit de nachtschadefamilie zoals paprika (ook aardappels en aubergines) blijven een beetje omstreden.
 • Broccoli. Echt niet slecht voor je.
 • Spruitjes.
 • Groenten uit blik.
 • Selderij.
 • Mais.
 • Aubergine.
 • Erwten.

Kan aubergine giftig zijn?

Aubergines zijn snel klaar, maar rauw kan je ze niet eten. Ze bevatten namelijk solanine, een natuurlijke gifstof die maag- en darmklachten veroorzaakt. Maar na twee minuten blancheren is alle gevaar geweken en kan je zorgeloos genieten van deze smaakvolle groente.

Welke soorten groente?

Soorten groente Wortel- en knolgewassen: rode bieten, bospeen, waspeen, knolselderij, radijs, winterpeen, koolraap, schorseneren, pastinaak, rettich. Koolsoorten: bloemkool, boerenkool, broccoli, Chinese kool, koolrabi, rode kool, savooiekool, spitskool, witte kool, spruitjes, paksoi. Uien: ui, knoflook, bosui, prei.

Welke groenten goed voor je zijn?

Wat zijn de meest gezonde groenten?

 • Broccoli. Broccoli is een koolsoort die rijk is aan foliumzuur. Foliumzuur speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van rode en witte bloedcellen.
 • Tomaat. Zo’n 9% van de kalium die een gemiddelde Nederlander binnenkrijgt, komt uit groenten.
 • Andijvie. Andijvie bevat ijzer.

Waar smaakt een aubergine naar?

De smaak is bitter tot neutraal en zit voornamelijk geconcentreerd in de schil. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met ‘stevige’ smaakmakers als knoflook of geurige groene kruiden als marjolein en basilicum.

Hoe kun je het beste een aubergine uithollen?

Snijd de aubergine in tweeën zodat je twee halve aubergines overhoudt die je kunt uithollen. Hol de aubergine uit met een mes en/of lepel. De binnenkant van de aubergine moet je niet weggooien maar in stukjes snijden.

Deze groente voorziet je lichaam van vezels, antioxidanten, vitamine C en mangaan. Deze voedingsstoffen leveren diverse belangrijke gezondheidsvoordelen op. Aubergine kan bijvoorbeeld bijdragen aan een gezond gewicht, een stabiele bloedsuikerspiegel en een lager risico op hartziektes.

Is gebakken aubergine gezond?

Gegrilde aubergine salade Misschien denk jij niet gelijk aan onze paarse vriend als jij voor het groenteschap staat. Maar de aubergine met pittige smaak is hartstikke gezond! Deze groente bevat veel vezels, kalium en magnesium. Daarnaast bevat het goede antioxidanten, vitamine B én helpt het je cholesterol verlagen.

Is Boulanger gezond?

Boulanger kan behalve gestoofd ook gestoomd, gefrituurd, gegrild, geroosterd of gebakken worden. Ook zijn gevulde boulangers erg verrukelijk. Boulanger is arm aan calorieën en bevat veel vitamine B, vitamine C, caroteen en ijzer.

Wat doet aubergine met je huid?

Aubergine Aubergine bevat een hoge dosis nasunin, de stof die zorgt voor de dieppaarse kleur, en werkt daardoor sterk anti-aging. Maar daar houden de voordelen niet op: de paarse groente werkt tegen de verspreiding van kankercellen doordat het verspreiding van die cellen door de bloedsomloop vermindert.

Kun je de schil van een aubergine eten?

Het is namelijk niet nodig om aubergines te schillen. Sterker nog, de spaarzame smaak en voedingswaarde is geconcentreerd in de schil en het direct onderliggende vruchtvlees, dus het is zonde om dat te verwijderen. Na het schoonmaken kun je de groente snijden.

Related Posts