Waarom moet ik altijd sorry zeggen?

Waarom moet ik altijd sorry zeggen?

De voordelen van ‘sorry’ zeggen: Het is een oefening in kwetsbaarheid en nederigheid. De relatie met de ander versterkt en wordt hechter. Door je oprechte ‘sorry’ uit te spreken klaart de lucht. De ander zal meer respect en waardering voor je hebben, want iedereen weet hoe moeilijk het is om echt ‘sorry’ te zeggen.

Wat kan je zeggen in plaats van sorry?

Iemand bedanken helpt dus niet alleen de ander een goed gevoel te geven; ook jijzelf krijgt er een oppepper van. Als je geneigd bent snel over je heen te laten lopen en te snel ‘sorry’ zegt, probeer het dan zo: In plaats van “sorry” zeg je “dankjewel”.

Wat zeg je tegen iemand die sorry zegt?

Je kunt iets zeggen als: ‘Dank je voor je verontschuldigingen. Het heeft me echt zeer gedaan dat je tegen me hebt gelogen’ of ‘Ik waardeer je verontschuldigingen, dank je. Je hebt mijn gevoelens gekwetst door tegen me tekeer te gaan waar mijn ouders bij waren’.

Wat als iemand geen sorry zegt?

Probeer in het nu te leven. Dit is misschien een cliché tip, maar in het nu leven is heel belangrijk in deze situatie. Iemand moeten of willen vergeven betekent dat je in het verleden blijft hangen, terwijl je daar eigenlijk niets meer aan kunt doen.

Wat moet je zeggen als iemand sorry zegt?

De verontschuldiging accepteren. Bedank de persoon voor de verontschuldiging. Begin met de persoon te vertellen dat je zijn of haar verontschuldigingen aanvaardt en bereid bent om het goed te maken. Dit kan iets eenvoudigs zijn als, ‘Dank je wel voor je excuses’ of ‘Ik waardeer je verontschuldigingen, dank je.

Hoe reageer je als iemand sorry zegt?

Hoe bied je je excuses aan via de mail?

Neem daar de tijd voor.

  1. Geef je vergissing of fout eerlijk toe. Toon aan dat je de situatie begrijpt en dat je beseft wat er is misgelopen.
  2. Bevestig hun gevoelens.
  3. Laat zien dat je je fout begrijpt.
  4. Leg duidelijk uit hoe je de situatie zoekt recht te zetten naar de toekomst toe.
  5. Hou het simpel.

Related Posts